Журналісти підрахували, скільки жителям Миколаєва коштує мер і його команда

Журналісти підрахували, скільки жителям Миколаєва коштує мер і його команда
Олександр Сенкевич
Фото mkrada.gov.ua

Премії та надбавки становлять 300% від базового окладу чиновників

Оклади мера Миколаєва Олександра Сенкевича та його заступників становлять у середньому близько 4 тисяч гривень. Однак міський голова вирішує проблему низьких зарплат щомісячними преміями, розмір яких іноді сягає 300% від окладу. В середньому на руки мер щомісяця отримує від 10 до 12 тисяч гривень, пише видання «НикВести» із посиланням на офіційні дані, надані в мерії міста.

Так, найбільше серед його заступників заробляє Євген Шевченко, який курує гуманітарну сферу: близько 12,3 тис. гривень на місяць. Керуюча справами виконкому Миколаївської міської ради Інна Бичковська отримує близько 12 тисяч гривень. Віце-мер Валентин Гайдаржи, що займається роботою департаменту житлово-комунального господарства, управління містобудування та архітектури, управління земельних ресурсів, а також комунальних підприємств сфери ЖКГ, заробляє в середньому 11,4 тис. гривень.

Глави адміністрацій районів обходяться Миколаєву від 10 до 14 тисяч гривень на місяць кожен. Таким чином, утримання найвищого ешелону управління містом обходиться бюджету Миколаєва щонайменше в 1,5 мільйона гривень на рік.

Серед керівників комунальних підприємств з команди Сенкевича безсумнівним лідером є призначений півроку тому генеральний директор МКП «Миколаївводоканал» Борис Дуденко, розмір фактичної зарплати якого досягає 24 тисяч гривень.

Загалом витрати на утримання управлінського апарату міської влади обчислюються десятками мільйонів гривень. Бюджетом Миколаєва на 2016 рік передбачено 86,8 мільйона на оплату праці, опалення будівель та інші комунальні послуги органів управління міської влади.

Зараз у стінах мерії триває процес розробки і затвердження нової структури виконавчої влади Миколаївської міської ради. Спершу передбачалося, що загальна чисельність службовців збільшиться з 840 до 999 штатних одиниць. Наразі до порядку денного сесії міськради включено проект нової структури, де кількість чиновників становить 1060 осіб.

Нагадаємо, після збільшення мінімальної заробітної платні до 3200 гривень близько 700 гривень піде на сплату податків. Таким чином, на руки українці отримуватимуть лише 2500.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: