Журналісти з’ясували, як в Україні стартував опалювальний сезон

Журналісти з’ясували, як в Україні стартував опалювальний сезон

У південних регіонах поки що не планують вмикати теплопостачання, а тільки готуються до опалювального сезону

Опалювальний сезон стартував у столиці і не тільки. З попередньої суботи на тепло у домівках мали розраховувати жителі Житомирщини. Понад 90% шкіл, лікарень та садків області вже мають бути з теплом. Натомість досі опалення немає у соціальних закладах Житомира та Малина, повідомляє «5 канал».

У мерії обласного центру запевняють, що від завтра почнуть запускати опалення до соціальних закладів. Потім до теплопостачання підключать і багатоповерхівки.

«Початок опалювального сезону, сам процес, починається із завтрашнього дня (13 жовтня). Передусім це стосується соціальної сфери: лікарні, дитячі садочки, школи. Вже наприкінці тижня, на вихідних місцеві відчують тепло», – каже перший заступник міського голови Житомира Олексій Ясюнецький.

На Вінниччині ситуація трохи гірша. Тут звітують про наявність опалення у 70% лікарень, садочків та шкіл. Запевняють, що запуск почали з початку тижня.

«11 жовтня ми подали заявку на департамент освіти Вінницької міської ради і близько 16:00 нам увімкнули опалення. На сьогодні температура в класах – 20–23 градуси, залежно від того, який клас і яке приміщення», – переконує заступник директора Вінницької загальноосвітньої школи-гімназії №23 Тетяна Когут.

Крім того, в обласному центрі вже третина багатоповерхівок з теплом.

Також з 10 жовтня розпочався опалювальний сезон у Сумській області. Тепло у своїх оселях першими відчули мешканці Кролевецького району.

«60–70% котелень уже підключено. Решта запускається сьогодні. Щодо окремих міст: у Глухові, Шостці буде запущено тепло завтра (13 жовтня). Станом на сьогодні більша частина області матиме теплі оселі, школи, дитячі садочки, лікарні», – зазначив начальник управління житлово-комунального господарства Сумської ОДА Олексій Макарюк.

Наразі ж в обласному центрі 80% квартир з холодними батареями. Міська влада запевняє, що виправить ситуацію до кінця тижня.

А от в Одеській та Херсонській областях лише готуються до опалювального сезону, оскільки середньодобова температура не впала нижче +8 градусів.

Нагадаємо, вчора в уряді відзвітували, що в Україні опалення підключили лише в 11% будинків.

Як повідомляв «Главком», Гройсман у четвер проведе селекторну нараду щодо підготовки до опалювального сезону.

Нагадаємо, що столичний очільник Віталій Кличко розпорядився подати тепло до житлових будинків.

У свою чергу «Главком» розповів, чому опалювальний сезон розпочнеться не для всіх киян.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: