Журналістка спіймала на брехні Кістіона, який намагався виправдатися за фото зі Злочевським

Журналістка спіймала на брехні Кістіона, який намагався виправдатися за фото зі Злочевським
Володимир Кістіон

Віце-прем'єр хотів ввести в оману нардепів?

Журналістка Наталя Седлецька зловила віце-прем'єра Володимира Кістіона на неправдивості та перекручуванні фактів із наміром виправдатися за участь у форумі, організованому колишнім соратником екс-президента Віктора Януковича Миколою Злочевським.

Так, під час години запитань до уряду сьогодні у Верховній Раді Кістіон заявляв: він не знав, що форум спонсорує компанія Burisma Злочевського. Ба більше – він заявляв, що форум було організовано Інститутом Адама Сміта.

«Змушена засмутити нашого віце-прем'єра. Цей поважний британський дослідницький інститут до події немає жодного стосунку (щойно їм телефонувала). Форум організувала компанія Adam Smith Conferences – це просто фірма, що спеціалізується на облаштуванні конференцій в Україні, Росії та Казахстані. За гроші тих, хто платить – у даному випадку це соратник Януковича Микола Злочевський», – написала Седлецька у себе на сторінці у Facebook.

Зауважимо, що після появи інформації про участь української делегації у скандальному форумі українські посадовці, які туди поїхали, почали недолуго виправдовуватися. Так, нардеп від Блоку Петра Порошенка Ніна Южаніна запевняла, що не знайома зі Злочевським і взагалі не впізнала його.

За словами Седлецької, заступник міністра енергетики Наталія Бойко написала, що просто не зважила на те, хто її запросив, адже сама подія важлива. «Хоча в запрошенні, яке розсилали спікерам, прямо вказано, що основний організатор та спонсор – це Burisma. Не помітила? Чи заступник міністра енергетики не знає, кому належить ця одна з найбільших приватних газовидобувних компаній України?», – запитує журналістка.

Нагадаємо, українська офіційна делегація взяла участь у Міжнародному форумі з енергетичної безпеки майбутнього у Монте-Карло, співорганізатором якого є Burisma Group, що належить Злочевському. Відповідно до прес-релізу заходу, до української делегації увійшов віце-прем’єр Володимир Кістіон, голова Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики, народний депутат Ніна Южаніна та заступник керівника Міненерго з питань європейської інтеграції Наталія Бойко.

Як відомо, Кістіон – один з найближчих соратників прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, його довірена особа.

Читайте також інтерв'ю Володимира Кістіона «Главкому»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: