ЗМІ: Банки відмовляються обслуговувати власників ID-паспортів

ЗМІ: Банки відмовляються обслуговувати власників ID-паспортів
ІD-картки в Україні

Надання паспорта у формі книжечки до проблем у банках не призводить, повідомляють ЗМІ

Українські банки відмовляються обслуговувати клієнтів на підставі ID-картки – пластикового посвідчення особи нового зразка, яке замінює собою паспорт.

Про це повідомляє фінансовий портал «Мінфін».

«У міграційну службу надходить велика кількість звернень з приводу відмови з боку співробітників банків обслуговувати клієнтів з ID-картками. Йдеться у тому числі про видачу споживчих кредитів, зокрема в торгових мережах побутової техніки. У той же час надання паспорта у формі книжечки до подібних проблем не призводить», – йдеться в листі Держміграційної служби заступнику голови НБУ Якову Смолію.

Держміграційної служба, яка відповідає за випуск ID-карток, на підставі скарг громадян склала список найбільш консервативних банків. І попросила НБУ якось вплинути на них.

За даними міграційної служби, найчастіше скарги з приводу ID-карток надходять на ОТП Банк, Ідея Банк, банк ПУМБ і Альфа-банк.

У відповідь на це Нацбанк від імені Смолія розіслав по фінустановах і профільних об'єднаннях окремий лист. У ньому регулятор з позначкою «про організацію касової роботи» ще раз пояснив фінустановам, що з 10 лютого цього року ID-карту необхідно вважати повноцінним аналогом класичного паспорта громадянина України.

Лист отримали всі українські банки, а також банківські асоціації НАБУ, АУБ та Український кредитно-банківський союз, пише «Мінфін».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: