ЗМІ: Британія готова виплатити ЄС за Brexit понад €20 млрд

ЗМІ: Британія готова виплатити ЄС за Brexit понад €20 млрд
Прапор Великобританії

Розмір суми, яку Лондон має намір сплатити Євросоюзу, можуть офіційно оголосити 22 вересня

В процесі виходу зі складу Європейського Союзу (Brexit) Великобританія готова виплатити Брюсселю не менше €20 млрд.

Про це повідомив ряд країн Євросоюзу радник британського прем'єр-міністра Терези Мей з питань ЄС Олівер Роббінс, інформує Deutsche Welle з посиланням на Financial Times.

Розмір суми, яку Лондон має намір сплатити Євросоюзу, Мей може офіційно оголосити 22 вересня у Флоренції в програмній промові, присвяченій Brexit.

Між тим в уряді Терези Мей відомості про суму в 20 млрд вже оголосили «чистою спекуляцією».

Фінансові вимоги Євросоюзу до Великобританії є одним з найбільш спірних пунктів переговорів щодо Brexit. За даними джерел у Брюсселі, ЄС вимагає від 60 до 100 млрд євро, які, згідно заяви єврокомісара з питань бюджету Гюнтера Еттінгера, повинні бути виплачені до 2023 року.

Інші важливі пункти цього діалогу - дотримання прав понад 3 млн громадян країн Євросоюзу, що живуть у Великобританії, а також статус Північної Ірландії. Переговори ЄС і Лондона йдуть з червня 2017 року, але поки не принесли особливого прогресу. Завершення процедури Brexit очікується до кінця березня 2019 року.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон може піти у відставку до кінця цього тижня через рішення прем'єр-міністра Терези Мей щодо доступу до єдиного ринку після виходу країни з ЄС.

Джонсон раніше сказав, що не визнає рахунок у 100 мільярдів євро, але Британія сплатить усе, що вважає своїм зобов’язанням, «ні пенні більше, ні пенні менше».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: