ЗМІ: Документи «чорної каси» заповнював брат регіонала, який втік з України

ЗМІ: Документи «чорної каси» заповнював брат регіонала, який втік з України
Чорна бухгалтерія Партії регіонів

НАБУ або САП не оголосила Віталію Калюжному про підозру за жодним кримінальним провадженням

Інформацію про виплати в документи «чорної бухгалтерії» Партії регіонів вносив Євген Калюжний, брат екс-депутата Верховної Ради, регіонала Віталія Калюжного. Про це DT.UA повідомили декілька «донорів» «чорної каси» Партії регіонів.

За словами автора статті, ймовірний фігурант справи про «чорну бухгалтерію» регіоналів покинув країну, так і не отримавши від НАБУ або САП оголошення про підозру за жодним кримінальним провадженням.

«Одразу кілька «донорів» партійної каси ПР підтвердили DT.UA, що інформацію про виплати вносив до ч/б Євген Калюжний, брат колишнього депутата від Опозиційного блоку Віталія Калюжного. Але натепер громадянин без депутатської недоторканності, який власною рукою заповнював принаймні частину документів «чорної бухгалтерії», залишив межі країни», – йдеться в статті.

При цьому, зазначається, що у відповідях на інформаційні запити DT.UA про долю Євгена Калюжного НАБУ і САП визнали, що досі не оголосили йому про підозру по жодному з кримінальних проваджень.

11 листопада у НАБУ заявили, що готові оголосити перші підозри фігурантам справи про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів, хоча ще в кінці вересня Артем Ситник заявляв, що перші звинувачення у справі можуть бути передані до суду у жовтні.

Нагадаємо, колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів ряду колишніх і нинішніх високопоставлених посадовців. Мова йде про так звану «чорну бухгалтерію» ПР із загальними виплатами на суму близько $2 мільярдів. В інтерв'ю DT.UA Трепак розповів, що матеріали «чорної бухгалтерії» ПР дають можливість проаналізувати зв'язки представників нинішньої влади з попередниками і їх відносини безпосередньо під час протестів на Майдані. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: