ЗМІ: Екс-глава банку «Михайлівський» хоче повернути гроші вкладникам

ЗМІ: Екс-глава банку «Михайлівський» хоче повернути гроші вкладникам
Ігор Дорошенко

Гучна заява була зроблена під час засідання суду, на якому розглядалося питання про зміну Дорошенку запобіжного заходу

Екс-голова правління банку «Михайлівський» Ігор Дорошенко заявив, що готовий добровільно повертати гроші вкладника.

Зокрема, Дорошенко повідомив, що пообіцяв Фонду гарантування вкладів працювати над тим, щоб залучити «добровільні внески» колишніх акціонерів банку для вирішення питання вкладників цієї фінустанови, не виключено, що включає і самого себе, повідомляє «ДС» з посиланням на Realist.

«7 листопада мною через адвоката було подано клопотання до Фонду гарантування вкладів, в якому я зазначив, що, співпрацюючи зі слідством, прокуратурою, а також Фондом гарантування, хотів би взяти участь в робочій групі Фонду ... щоб знайти шляхи врегулювання тієї ситуації, яка склалася на сьогодні після визнання банку неплатоспроможним», - зазначив він.

Дорошенко не уточнив, кого саме він має на увазі під колишніми акціонерами. Очевидно, що мав на увазі себе, а також колишніх акціонерів, які 19 травня 2016 року перейшли в команду Platinum Банк, власником якого є Борис Кауфман.

Нагадаємо, 15 листопада Верховна Рада прийняла закон, за яким Фонд гарантування виплатить компенсації в т.ч. вкладникам фінустанов, які залучали вклади населення через «Михайлівський» (мова йде приблизно про 1,5 млрд.грн - на додаток до 1,23 млрд.грн, які повинні бути виплачені для «прямих» вкладників «Михайлівського»).

Нагадаємо, 4 грудня суд відпустив екс-голову банку «Михайлівський» під домашній арешт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: