ЗМІ: Ердогана про військовий переворот попередила російська армія

ЗМІ: Ердогана про військовий переворот попередила російська армія

За даними дипломатичних джерел в Анкарі, російська армія перехопила переговори турецьких військових і розкодувала радіоповідомлення

Росія попередила президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана про військовий переворот за кілька годин до його початку. Про це, як пише Газета.ру, повідомляє іранське агентство Fars.
За даними агентства, про це кільком арабським ЗМІ розповіли дипломатичні джерела в Анкарі.
Джерела пояснили, що національна розвідка Туреччини отримала попередження від Міноборони Росії про військовий переворот, що готується.
За словами дипломатів, російська армія, яка знаходиться в регіоні, перехопила переговори військових і розкодувала радіоповідомлення, в яких говорилося про готовність турецької армії почати переворот проти влади країни в Анкарі.
Відзначається, що під час переговорів було дано наказ кільком військовим вертольотам попрямувати до готелю Ердогана в Мармарисі з метою його арешту або ліквідації.
Дипломати не змогли повідомити, звідки саме Росія змогла перехопити сигнал, але відзначили, що мають дані про те, що на авіабазі Хмеймім в Сирії, де знаходяться ВКС Росії, є системи, здатні до перехоплення подібних сигналів.
Високопоставлені чиновники в Анкарі, в тому числі і в армії країни, підтвердили, що національна розвідка поінформувала їх про підготовку військового перевороту приблизно за п'ять годин до його початку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: