ЗМІ: Канада незабаром розширить санкції проти Росії та Венесуели

ЗМІ: Канада незабаром розширить санкції проти Росії та Венесуели

Канадський урядовець розповів, що порушники прав людини із РФ та Венесуели будуть внесені до санкційних списків згідно із «актом Магнітського»

Канада вже протягом найближчих тижнів оголосить про розширення санкцій проти Росії і Венесуели.

Про це пише провідне канадське англомовне друковане видання The Globe and Mail.

«Канадський урядовець розповів, що порушники прав людини із РФ та Венесуели будуть внесені до санкційних списків згідно із «актом Магнітського» протягом найближчих тижнів. Хоча співрозмовник не уточнив, кого саме стосуватимуться нові санкції, він сказав, що Канада проконсультується стосовно цього із США, які з 2012 року в рамках подібного закону наклали обмежувальні заходи на 44 осіб», - йдеться у матеріалі.

Іншою країною, що незабаром потрапить під дію канадського «акту Магнітського» є М’янма.

«Хоча саме російські і венесуельські порушники прав людини постраждають першими, джерело в канадському уряді розповіло, що нове законодавство може бути використано і проти осіб у М’янмі», - зазначає автор.

Нагадаємо, нещодавно Сенат Канади остаточно затвердив «акт Магнітського», який дозволяє накладати санкції на порушників прав людини по всьому світу, у тому числі – в Росії.

Цього тижня «акт Магнітського» був підписаний генерал-губернатором Канади, що завершує процес його ухвалення і надає законної сили на території країни.

До слова, у вересні правозахисні організації запропонували внести до «списку Магнітського» ще 15 людей. Серед них опинився український олігарх Дмитро Фірташ. 

Також Європарламент прийняв резолюцію про боротьбу з корупцією, в якій, зокрема, закликав Раду ЄС запровадити персональні санкції проти 32 фігурантів «списку Магнітського». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: