ЗМІ: китайський інвестор демонстративно залишив українсько-європейський енергетичний форум

ЗМІ: китайський інвестор демонстративно залишив українсько-європейський енергетичний форум
Тянь Вей

З таким зневажливим ставленням до нас подальше спілкування не має сенсу, заявив представник компанії CNBM

Керівник китайської корпорації CNBM New Energy Engineering Co., Ltd (member of CNBM Group Corporation) Юнчжи Чень (Youngzhi Chen) відмовився виступати на 7-му Українсько-європейському енергетичному дні на знак протесту проти наміру без обговорення з інвесторами знизити «зелені тарифи». Представник компанії оголосив про це на форумі і залишив захід. Про це «Українським новинам» повідомив представник компанії.

«Наш керівник пан Чень сьогодні планував виступити на цьому форумі. Однак ми не будемо виступати. Це пов'язано з подіями, які відбулися вчора на засіданні Комітету з ПЕК, де розглядали питання, яке стосується наших активів в Україні. Нам не дали можливості сказати все, що ми думаємо. З таким зневажливим ставленням до нас подальше спілкування не має сенсу», – сказав представник компанії Тянь Вей.

Він заявив про свою позицію і покинув сцену форуму, відмовившись від виступу.

У червні 2015 року Верховна Рада змінила правила застосування «зеленого» тарифу і тимчасово, до 1 січня 2017 року, знизила «зелений» тариф для сонячних електростанцій потужністю понад 10 МВт, які були введені в експлуатацію до 1 липня 2015 року. З 2017 року тарифи для СЕС повинні повернутися на колишній рівень.

У вересні депутат Ради від фракції «Народний фронт» Тетяна Чорновіл опублікувала блок на «Українській правді» із закликом переглянути тарифи для СЕС, що раніше належали Active Solar.

І зареєструвала законопроект про зниження коефіцієнта «зеленого» тарифу для великих СЕС (більше 10 МВт) в 1,8 рази (законопроект 5129). Причому, її законопроект спрямований на станції, вже введені в експлуатацію до 31 грудня 2015 року. Під потенційну дію цього законопроекту підпадають усі вищезгадані станції CNBM.

2 листопада профільний парламентський комітет підтримав законопроект Чорновол всього після 10 хвилин обговорення, не вислухавши в належній мірі представників CNBM.

CNBM International є найбільшим гравцем на ринку сонячної енергетики України.

Зокрема, з середини 2014 року CNBM володіє сонячними електростанціями «Лиманська Енерджи 1», «Лиманська Енерджи 2», «Приозерне 1», «Приозерне 2», «Франко Солар», «Франко Піві», «Дунайська СЕС 1», «Дунайська СЕС 2» (всі - Одеська обл.), «Нептун Солар» і «Схід Солар» (Миколаївська обл.).

Читайте також: $2 млрд від CNBM можуть піти на реконструкцію українських ГЕС, розвиток енергомереж і Smart Grid та інтерв'ю з головою правління CNBM International Corporation

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: