ЗМІ: Кремль відкликає посла Росії у США через розслідування ФБР

ЗМІ: Кремль відкликає посла Росії у США через розслідування ФБР
Посол РФ у Вашингтоні Сергій Кисляк

Російський посол працював у Вашингтоні дев’ять років

Після дев’яти років служби на посаді посла Росії в Сполучених Штатах та фігурування у розслідуваннях ФБР, Кремль вирішив замінити Сергія Кисляка на цій посаді, відмовившись також від його призначення постійним представником Росії при ООН.

Про це пише американське видання BuzzFeed News із посиланням одразу на три джерела, ознайомлені з рішенням.

«Рішення повернути Кисляка до Росії, а не призначити його на високу посаду в ООН у Нью-Йорку, як повідомляло про це кілька видань, прийняте на тлі розслідувань ФБР та Конгресу в зв'язку з контактами 66-річного дипломата з головними помічниками президента Дональда Трампа під час президентської кампанії 2016 року», - йдеться в публікації.

Про заміну Кисляка на посаді посла Росії в США ЗМІ говорять вже давно, однак Москва не квапилася підтверджувати дату його від'їзду. Речниця російського МЗС Марія Захарова у понеділок зазначила, що Кисляк «який відпрацював у США дев'ять років, увійде в історію двосторонніх відносин як людина, що зробила все можливе для їх розвитку, навіть у найскладніші моменти».

Тим часом, з'явилася інсайдерська інформація, що Американсько-російська бізнес-рада 11 липня має намір влаштувати прощальну вечірку з приводу завершення повноважень Сергія Кисляка, яка має відбутися в готелі St. Regis у Нью-Йорку.

Нагадаємо, ФБР намагається визначити ступінь взаємодії членів кампанії Трампа з російським послом Кисляком під час президентської виборчої кампанії минулого року. Розслідуванням у займається спеціальний прокурор, призначений кілька тижнів тому.

Генеральний прокурор США Джефф Сешнс під час слухань у Сенаті перед його призначенням на посаду заявив, що не мав контактів з представниками російського уряду. Натомість пізніше з'ясувалося, що він принаймні один раз зустрічався з російським послом Сергієм Кисляком.

Як повідомляв «Главком», генеральний прокурор США Джефф Сешнс у середині червня під час слухань у Комітету з питань розвідки Сенату США категорично заперечив будь-які контакти та розмови, пов'язані з виборами, з російськими офіційними посадовцями під час президентської виборчої кампанії минулого року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: