ЗМІ: Міністра енергетики замінять. Це - вимога Гройсмана

ЗМІ: Міністра енергетики замінять. Це - вимога Гройсмана
Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик

Ключовою претензією до Насалика є повна відсутність конкретних дій міністерства з реформування галузі

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик найближчим часом покине свій пост. Рішення про зміну Насалика вже прийнято прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. В даний момент йдуть консультації про персону його наступника.

Про це стало відомо від джерела з оточення прем'єра, де ця інформація активно обговорюється.

Найбільш вірогідним наступником Насалика на посаді міністра енергетики може стати уродженець с. Калинівка Вінницької області, керівник профільного Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу у Верховній Раді Олександр Домбровський. На виборах до Верховної Ради 2014 року він був переобраний народним депутатом України від виборчого округу №11, висувався від Блоку Петра Порошенка і набрав 51% голосів.

За даними джерела в Кабміні, там розглядаються також кандидатури екс-міністрів енергетики Івана Плачкова та Володимира Демчишина.

«Напередодні очікуваних річних пікових навантажень на енергосистему України, в умовах дефіциту вугілля, наступник Насалика повинен бути компетентним і розуміючим реальну обстановку в енергетиці України», - нарікають в Кабміні.

Крім того, за інформацією джерела, в Кабміні не виключають ймовірність того, що Насалик втримається на своїй посаді, за умови, що всі інші кандидати відмовляться брати галузь в настільки важкий час.

Ключовою претензією до Насалика є повна відсутність конкретних дій міністерства з реформування галузі на тлі великого числа сумнівних публічних заяв міністра. З початку 2017 року, міністерство енергетики демонструє втрату контролю над ситуацією, починаючи з блокади поставок вугілля з ОРДЛО і закінчуючи бойкотом діяльності НАК «Нафтогаз» України, вважають в Кабміні. Зміна керівника повинна оздоровити ситуацію і дати новий імпульс реформам в енергетичній сфері.

Як повідомлялося, 23 травня Кутовий заявив, що йде у відставкуВін серед іншого зазначив, що має достатньо знань, енергії та сили зробити для України ще більше: «Найближчим часом планую зосередитись на питаннях залучення інвестицій в економіку України».

Нагадаємо, 31 травня міністр інформаційної політики Юрій Стець написав заяву про відставку з посади за станом здоров’я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: