ЗМІ назвали дату проголошення незалежності Каталонії

ЗМІ назвали дату проголошення незалежності Каталонії
Каталонія

Оголошення незалежності Каталонії може відбутися на початку наступного тижня

Глава Каталонії Карлес Пучдемон має намір проголосити незалежність регіону 23 жовтня. Про це з посиланням на джерело повідомляє газета El Confidencial.

При цьому наголошується, що поки невідомо, яким саме чином буде оголошено про це рішення. Можливо, припускає газета, буде скликано засідання парламенту Каталонії для «аналізу поточної політичної ситуації».

Таким чином, якщо Каталонія оголосить про незалежність 23 жовтня, то вона випередить сенат Іспанії, який 27 жовтня буде розглядати рішення про призупинення автономії регіону.

ЗМІ зазначає, що в такому випадку результати голосування в іспанському сенаті не будуть грати ніякої ролі, так як Каталонія стане «незалежною державою».

У суботу в Барселоні 450 тисяч людей вийшли на мітинг проти обмеження автономії.

Нагадаємо, центральний уряд Іспанії на спеціальному засіданні у суботу, 21 жовтня, вирішив відсторонити від влади уряд Каталонії на чолі з Карлесом Пучдемоном, а також розпустити регіональний парламент.

Раніше Мадрид зажадав від глави каталонського уряду Карлеса  Пучдемона пояснити, що означає підписана ним декларація незалежності Каталонії. Однак каталонський лідер у листі до прем’єр-міністра Іспанії не надав чіткої відповіді.

Міністр внутрішніх справ Іспанії Хуан Ігнасіо Зойдо заявляв, що уряду країни «доведеться вжити заходів», якщо Каталонія не внесе ясності щодо незалежності регіону.

Керівництво Каталонії на чолі з Карлесом Пучдемоном погрожувало проголосити незалежність від Іспанії в односторонньому порядку, якщо уряд у Мадриді позбавить регіон статусу автономії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: