ЗМІ опублікували текст підозри Онищенку

ЗМІ опублікували текст підозри Онищенку

Обнародуваний документ - варіант Генпрокуратури, до якого САП вносила правки

В мережі інтернет з'явився текст повідомлення про підозру народному депутату Олександру Онищенку. Як відомо, Спеціальна антикорупційна прокуратура раніше вручила підозру Онищенку через родичів та адвокатів.

Документ, який представлений нижче, отриманий LB.ua із джерел у Генеральній прокуратурі і був переданий САП для подальших процесуальних дій. Разом з тим, як стало відомо, антикорупційна прокуратура вносила згодом до повідомлення про підозру додаткові правки. Які саме, наразі невідомо.

Таким чином, наведений нижче документ – «остання версія» від ГПУ, але не остання - від САП. Досить великий за обсягом, він поміщається на 80-ти сторінках, усі вони є в розпорядженні редакції, тут же наводимо лише початок і кінець документа.

Нагадаємо, у липні Луценко відмовився підписувати підготовлене САП повідомлення про підозру Онищенку, пославшись на ряд помилок, допущених САП.

«У тексті Холодницького були проблемні місця. Наприклад, пан Онищенко фігурував там як лідер організованого злочинного угруповання, а потрібно написати «організатор». Такого поняття як «лідер» у кримінально-процесуальному кодексі немає. Це означає, що справу буде розвалено. Я, звісно, не є фахівцем у цьому питанні - вичитували тексти і вносили правки наші фахівці, після чого його віддали САП. САП знову приніс (варіант повідомлення - ред.), і знову виявили проблеми», - розповів генпрокурор.

Сам Онищенко перебуває в Лондоні.

Нагадаємо, Онищенку закидають завдання державі збитків на суму 3 млрд гривень через газові махінації. Слідчі вважають, що газ, який добували компанії Онищенка в рамках спільної діяльності з «Укргазвидобуванням», потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: