ЗМІ: Після вбивства в Одеському СІЗО арештантам влаштували акції залякування

ЗМІ: Після вбивства в Одеському СІЗО арештантам влаштували акції залякування

Арештантів у рамках виховного процесу «побили»

Після вбивства арештантом 34-річної співробітниці Одеського СІЗО Олени Порошенко в пенітенціарних установах Одеси пройшли акції залякування.

Ув’язнених кілька разів побили співробітники кримінально-виконавчої служби, повідомляє «Думская».

Про масові побиття написав на своїй сторінці в «Фейсбуці» священик Української православної церкви Київського патріархату Дмитро Краснобаєв. Він багато років працює з ув'язненими, регулярно відвідує виправні установи.

«Вчорашнє страшне вбивство, природно, спричинило низку подій, але зовсім не таких, які слід було б, - розповідає він. - Спецназ б'є ув'язнених. Заходять у камеру здорові поліцейські в масках, з палицями, і б'ють арештантів. Це що, покарання таке? Тоді мені цікаво - за що?
Або виховний процес такий - знищити з великими труднощами сяк-так налагоджений тюремний побут. Ламають все підряд, шафки, полички, відбирають вентилятори, обігрівачі, ламають все, що можна поламати, і відбирають все, що можна відібрати ... Перше що мені прийшло в голову - колективне покарання у фашистському концтаборі, коли за якусь провину фашисти били весь барак» ,- написав Краснобаєв.

«Потрібно навести порядок в адміністрації. А якщо кого і бити - то начальника в'язниці, його заступників, опер частина, коротше всіх, хто має безпосереднє відношення до вчорашньої трагедії. А зекам, що сидить по камерах - дати воду, дати нормальну їжу і почати з ними працювати, щоб виправити, а не бити. Тому що таких страшних монстрів, як той, який скоїв цей злочин вчора - взагалі одиниці, і інші в'язні не мають до цього інциденту жодного відношення », - додав священник.

Це жорстоке вбивство розкрило всю недосконалість і гниль існуючої пенітенціарної системи в цілому і Одеській в'язниці - зокрема, продовжує отець Дмитро.

«Одеська в'язниця - це щось жахливе. Так кажуть ув'язнені, які сиділи в інших в'язницях. Тільки в Одеській в'язниці немає води. Тільки в Одеській в'язниці охорона продає арештантам предмети першої необхідності. Тільки в Одеській в'язниці така страшна повальна наркоманія. І тому - тільки в Одеській в'язниці стало можливо те, що сталося вчора », - констатує священик.

«З 7:00 перший режимний корпус був піднятий на ноги, - пише в« Фейсбуці» журналіст і колишній в'язень СІЗО Олександр Орлов. - Всіх без винятку заарештованих витягували з камер і гнали в підземні каземати і в другий режимний корпус. По тілах і головах арештантів танцювали кийки. Проводилися незаконні обшуки камер і особистих речей і приладдя заарештованих осіб без їх присутності! Так варвари департаменту відзначали свій «день помсти». Одного із заарештованих показово кинули в сміттєвий бак і наділи на голову коробку. Саме в той бак, в якому знайшли мертву співробітницю. Все в сталінському стилі».

Нагадаємо, в Одеському слідчому ізоляторі 17 серпня виявили розчленоване тіло дівчини - молодшого інспектора II категорії відділу режиму і охорони Олени П. Трагедія сталася в п'ятому корпусі СІЗО.

Вбивця зґвалтував і задушив дівчину, після чого порізав її на шматки і кинув їх в сміттєві баки.

Зазначимо, що підозрюваний в жорстокому вбивстві співробітниці СІЗО останнім часом практично не з'являвся у своїй камері, а жив у подвір'ї, де розміщувався свинарник. При цьому санкція суду на те, щоб ув’язнений більше двох годин був поза камерою, відсутня. Крім того ніхто із співробітників закладу за арештантом особливо не стежив.

За фактом загибелі співробітниці СІЗО 17 серпня ГУ Нацполіціі Одеської області відкрило кримінальне провадження по п. 13 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) КК України. На співробітників СІЗО відкрито досудове розслідування за статтею «службова недбалість».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: