ЗМІ: Північна Корея може провести нове ядерне випробування до 18 жовтня

ЗМІ: Північна Корея може провести нове ядерне випробування до 18 жовтня

Сьогодні у КНДР відзначається річниця заснування правлячої партії

Експерти припускають, що Пхеньян піде на нові провокації в період з 10 жовтня, коли в Пхеньяні відзначається річниця заснування правлячої Трудової партії Кореї, до 18 жовтня, коли в Пекіні відкриється XIX з'їзд Комуністичної партії Китаю. Про це повідомляє у вівторок телеканал KBS, посилаючись на джерела в південнокорейському уряді.

 Північнокорейський лідер Кім Чен Ин, виступаючи в минулу суботу на пленумі ЦК Трудової партії Кореї нагадав про прихильність лінії до паралельного розвитку економіки і ядерної програми. Це вказує на можливість проведення КНДР нових ядерних випробувань з метою демонстрації готовності до збереження колишньої політики. У зв'язку з цим південнокорейські і американські військові зберігають підвищену готовність.

Телеканал нагадує, що в 2006 році Північна Корея провела перше ядерне випробування за день до річниці заснування ТПК, а в 2015 році 10 жовтня в Пхеньяні відбувся масштабний військовий парад.

В даний час ситуація в регіоні залишається вкрай напруженою через активний розвиток Пхеньяном своєї ракетно-ядерної програми. У липні КНДР двічі провела випробування балістичних ракет, 29 серпня і 15 вересня здійснила ще два пуски ракет, які пролетіли над територією Японії, а 3 вересня оголосила про успішне випробування водневого заряду для боєголовки міжконтинентальної балістичної ракети.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: