ЗМІ: понад 3,5 млн добровольців в КНДР зголосилися воювати зі США

ЗМІ: понад 3,5 млн добровольців в КНДР зголосилися воювати зі США
Військовослужбовці КНДР

Армія КНДР - одна з найбільших в світі за кількістю військових

Офіційна газета Північної Кореї Rodong Sinmun повідомила, що понад 3,5 млн робочих, членів правлячої партії і колишніх солдатів висловили бажання вступити до лав армії або повернутися в неї, щоб протистояти санкціям ООН і вести бойові дії проти США.

Про це повідомляє CNBC.

Раніше такі масові потоки бажаючих вступити до лав армії вже траплялися в історії КНДР - 1 серпня 2015 року, після того як міна вибухнула в демілітаризованій зоні між Південною та Північною Кореєю, в армію попросилися 1 млн добровольців.

Армія КНДР - одна з найбільших в світі за кількістю військових - близько мільйона чоловік, і поступається за цим показником лише Китаю, Індії і США.

Як раніше повідомлялося, президент США Дональд Трамп заявив, що Північна Корея стикнеться з «вогнем і люттю», якщо надумає загрожувати Штатам. У відповідь Пхеньян пригрозив ракетним ударом по острову Гуам, де розташована база ВПС США.

Глава Пентагону також пригрозив Північній Кореї кінцем режиму.

Канцлер Німеччина Ангела Меркель розкритикувала Трампа за «ескалацію риторики.

Нагадаємо, уряд КНДР заявив про відмову проводити ядерне роззброєння до тих пір, поки від Сполучених Штатів перестане виходити «ядерна загроза і ворожість».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: