ЗМІ: Прокуратура розслідує, хто в Україні «нагріє руки» на американському антрациті

ЗМІ: Прокуратура розслідує, хто в Україні «нагріє руки» на американському антрациті
Антрацит

За інформацією джерела в ГПУ, міністр інфраструктури Омелян нібито не забезпечив участь ДП «МТП «Южний» в тендері на перевалку американського вугілля

Генеральна прокуратура України розслідує причетність міністра інфраструктури України Володимира Омеляна до корупції на перевалці американського вугілля, яка привела до подорожчання 2,5 млн тонн вугілля на $12,5 млн, $5 з тонни. Про це повідомляє низка інтернет-ЗМІ.

Згідно з інформацією джерела в ГПУ, на яке посилаються журналісти, міністр інфраструктури Володимир Омелян нібито не забезпечив участь ДП «МТП «Южний» в тендері на перевалку американського вугілля. Міністерство фактично бойкотувало пряму участь в тендері державної компанії - ДП «МТП «Южний», - яка буде займатися безпосередньою перевалкою, чим створило умови для перемоги компанії посередника – ТОВ «Екскомсервіс», яка буде перекуповувати послуги у ДП «МТП «Южний».

З матеріалів в системі Prozzoro видно, що державна компанія - ДП «МТП «Южний» - навіть не подавала документи на участь в тендері. Переможець тендеру в системі Prozzoro на перевалку американського вугілля - компанія «Екскомсервіс», афільована з народним депутатом Русланом Сольваром, - буде надавати цю послугу за ціною $10 за тонну, що на $5 вище середньоринкової ціни і тарифів ДП «МТП «Южний». Згідно з контрактами, на 2,5 млн тонн вугілля сума переплати складе більше $12,5 млн, тобто понад 400 млн грн.

ГПУ перевіряє причини, за якими ДП «МТП «Южний» не прийняло участь в тендері, і обставини, при яких Міністерство інфраструктури під керівництвом Володимира Омеляна створило умови для перемоги компанії-посередника, яка купує послуги з перевалки у ДП «МТП «Южний», що, своєю чергою, призвело до подорожчання перевалки на 100%.

Раніше ЗМІ неодноразово повідомляли, що після приходу Володимира Омеляна на пост міністра інфраструктури компанії народного депутата Руслана Сольвара систематично перемагають в багатомільйонних тендерах.

Руслан Сольвар - нардеп VII-VIII скликань Верховної Ради. Його ім'я неодноразово фігурувало в скандальних публікаціях різних видань. Лояльність міністра інфраструктури Володимира Омеляна до Руслана Сольвара пов'язують з інтересами Володимира Бевзи, брата дружини міністра Омеляна. Володимир Бевза та Руслан Сольвар раніше входили в орбіту регіонала Бориса Колесникова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: