ЗМІ: Радник Трампа дав несподіване інтерв’ю, в якому суперечить президенту США

ЗМІ: Радник Трампа дав несподіване інтерв’ю, в якому суперечить президенту США

Немає ніякого військового вирішення проблеми Північної Кореї, забудьте про це – Стів Беннон

Радник Дональда Трампа зі стратегічних питань Стів Беннон - одна з ключових і найбільш суперечливих фігур в Білому домі. Журналіст і продюсер, в минулому керував сайтом для ультраправих, відомий тим, що поділяє погляди російського філософа Олександра Дугіна, відкрито висловлюється проти мусульман і закликає боротися за «юдейсько-християнські цінності». Останнім часом Беннон рідко з'являється на публіці разом із Трампом, ходять чутки про його відставку. 16 серпня він несподівано дав інтерв'ю головному редактору лівого видання The American Prospect Роберту Каттнеру і наговорив чимало різких і незвичайних навіть для нього речей, які йдуть врозріз з офіційною політикою Білого дому.

Беннон зв'язався з головним редактором The American Prospect Робертом Каттнером, коли той був у відпустці. Радник Трампа сказав, що давно стежить за його публікаціями, особливо про Китай, і хоче обговорити деякі питання. Каттнер негайно відгукнувся і погодився поговорити, хоча сам він про інтерв'ю не просив і не збирався робити найближчим часом ніяких матеріалів про Беннона.

«Немає ніякого військового вирішення [проблеми Північної Кореї], забудьте про це», - сказав Беннон. За його словами, про удар по КНДР не може бути й мови, оскільки в цьому випадку під загрозою опиняться життя 10 мільйонів жителів Сеула, для вбивства яких Пхеньяну вистачить і звичайних ракет, не кажучи вже про ядерну зброю. «Вони спіймали нас», - сказав Беннон. Така думка суттєво розходиться з офіційною політикою Білого дому, який майже щодня погрожує Північній Кореї військовим втручанням в разі продовження ракетних і ядерних випробувань.

Головним чином в інтерв'ю Беннон говорив про Китай і про те, що між Пекіном і Вашингтоном давно розв'язана економічна війна. Це цілком відповідає світогляду Беннона: він неодноразово називав Китай, з яким США при Трампі то налагоджували, то псували відносини, однією з головних загроз для Сполучених Штатів. Беннон поскаржився журналісту, що Трамп розуміє загрозу з боку Китаю, але «його апарат божеволіє», і конфлікти в Білому домі трапляються щодня. На слова Беннона вже відреагували в КНР. У міністерстві закордонних справ Китаю заявили, що ніякої економічної війни немає, і обидві сторони отримують вигоди від торгових відносин, а риторика Беннона відсилає до дипломатії XIX і XX століть, але ніяк не XXI століття.

«Етно-націоналісти - невдахи. Вони просто збіговисько клоунів », - сказав Беннон про учасників маршу неонацистів в Шарлотсвіллі і про загальний підйом расистських настроїв в американському суспільстві. За словами Беннона, він прихильник економічного націоналізму, а не етнічного. Беннон зазначив, що увага преси і демократів до неонацистів і расистів тільки на руку Трампу, оскільки поки вони фокусуються на проблемі расизму, у Білого дому є час і можливість займатися економічним націоналізмом і спокійно просувати свій порядок.

Така позиція сильно розходиться зі словами самого Трампа, який звинувачував в насильстві в Шарлотсвіллі обидві сторони, в тому числі неіснуючих «альт-лівих», і зіткнувся з критикою в тому числі і серед своїх прихильників за недостатньо різку і своєчасну реакцію на неонацистський марш. Та й сам Беннон ще в недавньому минулому керував ультраконсервативним проектом Breitbart, який називав «платформою для ультраправих».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: