ЗМІ: Савченко зустрічалася з радником голови СБУ до і після зустрічі з бойовиками

ЗМІ: Савченко зустрічалася з радником голови СБУ до і після зустрічі з бойовиками
Надія Савченко

У переговорах з бойовиками також брав участь близький до Віктора Медведчука керівник ГО «Офіцерський корпус» Володимир Рубан

Народний депутат Надія Савченко зустрічалася з радником голови Служби безпеки України Юрієм Тандітом напередодні та після своєї зустрічі з ватажками «ДНР/ЛНР».

Як з'ясувалося, в переговорах з бойовиками також брав участь близький до Віктора Медведчука керівник ГО «Офіцерський корпус» Володимир Рубан, який займається звільненням заручників. Про це DT.UA повідомили два непов'язані між собою джерела в Адміністрації президента та СБУ.

За словами співрозмовників, перша зустріч Савченко з Тандітом відбулася 6 грудня, цього ж дня Рубан зустрічався з керівником центру АТО щодо пошуку та звільнення заручників, полковником СБУ Юрієм Качановим.

7 грудня Савченко та Рубан зустрічалися з ватажками бойовиків Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким, а 8 грудня, після повернення з Мінська, Савченко знову зустрілася з Тандітом.

Як відомо, офіційно Тандіт повідомляв про те, що Савченко не узгоджувала з СБУ свою поїздку до Мінська.

Джерела DT.UA висловлюють думку, що, українська влада намагається залучити Савченко до переговорів по врегулюванню конфлікту в Донбасі, але приховує це. «Під час переговорів Савченко та Рубана з бойовиками йшлося не стільки про звільнення заручників, скільки про шляхи врегулювання конфлікту на Донбасі. Акцент був зроблений на політичний процес», - зазначили співрозмовники.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Савченко в Мінську таємно зустрілася з ватажками «ДНР» і «ЛНР». 

Служба безпеки України не була попереджена Надією Савченко про поїздку до Мінська на зустріч із ватажками «ДНР» і «ЛНР».

Глава так званої ЛНР Ігор Плотницький заявив, що він і лідер самопроголошеної ДНР провели зустріч з Надією Савченко і обговорили з нею обмін полоненими за формулою «всіх на всіх».

Також партія «Батьківщина» зробила заяву щодо інформації про таємну зустріч Надії Савченко з ватажками «ЛНР» та «ДНР».

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що Савченко самостійно вирішуватиме, як далі планувати свою політичну діяльність.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: