СБУ провела нові слідчі дії на фірмах Дубневичів

СБУ провела нові слідчі дії на фірмах Дубневичів
Ярослав і Богдан Дубневичі

Газета нагадує, ще влітку 2016 року СБУ виявила зловживання на підприємстві братів Дубневичів

7 лютого СБУ знову провела обшуки на фірмах братів Дубневичів. Так, правоохоронці побували на Новороздільській ТЕЦ, у офісі ТОВ НВП «Енергія-Новий Розділ» та помешканнях кількох керівників товариства. Що було вилучено співробітниками СБУ, наразі невідомо. Але зважаючи на попередній обшук – «улов» може бути значним. Про це пише «Комсомольская правда».

«Чекатимемо нових цікавих судових ухвал у реєстрах судових справ, які відкриють таємні «золоті копальні» братів Дубневичів. Сподіваємось, що нікому не вдасться вплинути на СБУ, «поховавши» справи у бюрократичній та судовій тяганині, або передати їх для подальшого більш «професійного» розслідування до іншого правоохоронного органа, наприклад до Стрийського ВП ГУ НП у Львівській області, де прізвище на літеру «Д» навіть уголос вимовляти побоюються», – пише КП.

«Маємо надію, що розслідування кримінальних справ щодо Новояворівська і Нового Роздолу таки дійде до логічного завершення – злочинців наздожене покарання, а «приватизовані» Дубневичами ТЕЦ, що опалюють населення галицьких міст, повернуться у власність громад та будуть і надалі служити людям, забезпечуючи їх теплом за розумними цінами», – пише КП.  

Газета нагадує, ще влітку 2016 року СБУ виявила зловживання на ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» на суму 600 млн грн. Трохи раніше – на ТЗОВ «Енергія-Новий Розділ» на суму 553 млн грн. Обидва підприємства належать до скарбів одних з найбільших багатіїв України – братів Дубневичів.

У реєстрах судових справ є дві цікаві ухвали, які ілюструють таємничий обшук СБУ нежитлових приміщень, орендованих ТОВ «Енергія», на Козельницькій у Львові влітку 2016 року.

12 жовтня 2016 року Шевченківський районний суд м. Києва задовольнив клопотання старшого слідчого СБУ про продовження позапланової виїзної ревізії в межах кримінального провадження №22016000000000243 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 209 КК України – зловживання владою або службовим становищем та легалізація (відмивання) коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом.

Досудове розслідування встановило: протягом 2014-2015 років директор ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ», діючи за попередньою змовою з іншими невстановленими службовими особами та бенефіціарними власниками ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ», зловживаючи службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди, незаконно використав придбаний у НАК «Нафтогаз України» за пільговими цінами природній газ загальним обсягом 75 826,788 тис. м, внаслідок чого НАК «Нафтогаз України» недоотримав 224,7 млн грн, що спричинило тяжкі наслідки.

В рамках цього ж розслідування 3 листопада 2016 р. ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва відмовлено у задоволенні клопотання про скасування арешту майна, накладеного 23 серпня 2016 року, у рамках цього ж кримінального провадження.

Йшлося про кошти у розмірі 77 395 доларів США, 2400 євро та 320 польських злотих, а також про дві печатки: «Корпорація КРТ Транспортний відділ» і «Корпорація КРТ». Також в офісі непримітної фірми ТОВ «Енергія», яка ховалась на території Львівської ТЕЦ-1 слідчими арештовано 1 140 000 євро, 136 000 доларів США та 2 083 300 грн, які лежали готівкою в кабінеті директора. Непоганий фонд заробітньої плати для 30 співробітників.

Передував цим судовим позовам обшук 19 серпня 2016 року на території фірми Дубневичів ТОВ «Енергія», внаслідок якого і відбувся арешт вище згаданих активів.

Подальші судові ухвали відбулися в рамках кримінального провадження №22016000000000243, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань ще 22 червня 2016 року.

Слідчі СБУ також встановили, що протягом 2014-2015 років директор ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» діяв за попередньою змовою з бенефіціарними власниками ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ», а саме Богданом та Ярославом Дубневичами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: