ЗМІ: твіт Обами про заворушення в Шарлотсвіллі став найпопулярнішим в історії

ЗМІ: твіт Обами про заворушення в Шарлотсвіллі став найпопулярнішим в історії

На другій сходинці перебуває повідомлення співачки Аріани Гранде, опубліковане після теракту на її концерті в Манчестері

Розміщене в Twitter екс-президентом США Бараком Обамою повідомлення з реакцією на безлади в Шарлотсвіллі (штат Вірджинія) набрало найбільшу кількість «лайків» в історії сервісу. Про це повідомив у вівторок онлайн-портал Mashable.

У суботу ввечері після того, як в Шарлотсвіллі відбулися зіткнення ультраправих активістів і їхніх супротивників, Обама розмістив на своїй сторінці в сервісі послання, розбите на три твіти.

У ньому він процитував лауреата Нобелівської премії миру Нельсона Манделу (1918-2013 роки): «Ніхто не народжується з ненавистю до іншої людини через колір шкіри, походження або релігії. Люди повинні навчитися ненавидіти, і якщо вони можуть навчитися ненавидіти, то їх можна навчити любові. Адже любов більш природна для людського серця, ніж її протилежність».

Перший з твітів отримав більшого всього «лайків» в історії сервісу - понад 2,77 млн, причому число продовжує зростати. Запис Обами на даний момент займає четверте місце за кількістю «ретвітів» - більш 1,14 млн.

На друге місце за кількістю «лайків» опустилося повідомлення співачки Аріани Гранде, яке вона опублікувала після терактаво час її концерту в Манчестері в ніч на 23 травня. Твіт виконавиці з її співчуттями у зв'язку з трагедією, жертвами якої стали 22 людини, на цей момент зібрав трохи більше 2,7 млн «лайків» і близько 1,14 млн «ретвітів».

Нагадаємо, у суботу в Шарлотсвіллі (штат Вірджинія) відбулися зіткнення ультраправих активістів і їхніх супротивників на грунті рішення місцевої влади демонтувати пам'ятник командуючому армією Конфедерації в Громадянській війні генералу Роберту Лі (1807-1870 роки). Через кілька годин 20-річний Джеймс Алекс Філдс-молодший, як свідчать відеозаписи з місця події, на великій швидкості врізався на машині в натовп активістів. В результаті дій Філдса загинула 32-річна жінка, 19 людей постраждали. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: