ЗМІ: загиблий у Києві полковник розвідки збирав докази російської агресії

ЗМІ: загиблий у Києві полковник розвідки збирав докази російської агресії
Понівечений автомобіль співробітника розвідки

Джерело ЗМІ в правоохоронних органах запевняє, що завдяки полковнику Шаповалу Україна обґрунтувала свою позицію в Гаазі

Загиблий в результаті теракту у столиці співробітник розвідки Міністерства оборони України полковник Максим Шаповал був командиром підрозділу глибинної розвідки і забезпечував докази причетності Росії до збройної агресії проти України.

Про це LB.ua розповіло джерело в правоохоронних органах.

«Це завдяки йому Україна обґрунтувала свою позицію в Гаазі про причетність Росії до збройної агресії, а перед цим надала всі такі задокументовані факти через дипломатичні канали і канали обміну розвідувальною інформацією з розвідувальними органами союзників», - сказав співрозмовник видання.

За словами джерела, Максим Шаповал безпосередньо брав участь не тільки в плануванні, а й у проведенні розвідувальних рейдів у глибокий тил окупованих територій.

«Унікальність розвідувальних операцій полягала в тому, що застосовувалися засоби документування російських окупаційних військ, їхніх переміщень, наявності сучасних зразків систем РЕБ і засобів ураження. У тому числі в такому вигляді, щоб це могло служити безумовним доказом збройної агресії Росії проти України, особливо в застосуванні штатних БТРГ і новітніх систем ураження, які виробляються тільки в Росії», - сказав він.

Крім того, окремі розвідувальні операції стосувалися своєчасного оповіщення про розгортання російської артилерії, в тому числі далекобійної, що значно знижувало втрати серед українських військових і мирного населення.

«Максима знищили вороги демонстративно, в тому числі як елемент залякування і як елемент інформаційної операції з дискредитації найвідданіших синів України», - вважає джерело ЗМІ.

Раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос розповідав, що загиблий внаслідок вибуху автівки в Києві співробітник ГУР Міноборони Максим Шаповал командував першою групою спецназу, який звільняв донецький аеропорт. 

Нагадаємо, 27 червня вранці у столиці на перехресті вулиць Солом’янська та Механізаторів в Києві вибухнув автомобіль. Внаслідок вибуху загинув полковник Головного управління розвідки Міноборони Максим Шаповал.

Вибух кваліфіковано як теракт та передано на розслідування Головній військовій прокуратурі.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос вважає, що у слідства є не більше 10 днів для максимально швидкого розкриття убивства полковника.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: