Зниклий у Білорусі українець може знаходитися у ФСБшників у Краснодарі

Зниклий у Білорусі українець може знаходитися у ФСБшників у Краснодарі
Павло Гриб

ЗМІ повідомляють, що Павло Гриб знаходиться в Краснодарі в місцевому ФСБ

19-річний громадянин України Павло Гриб, який зник у білоруському Гомелі, може перебувати в управлінні ФСБ в Краснодарі. Про це повідомляє 29 серпня білоруська служба «Єврорадіо».

За неофіційною інформацією видання, Павло Гриб дійсно знаходиться в Краснодарі, в місцевому ФСБ.

«Але офіційно нам цього не підтвердили. Хоча і не спростували. Прес-офіцер УФСБ РФ по Краснодарському краю наполегливо порадив дзвонити за коментарями до Москви», - повідомляють журналісти.

Російський адвокат Марк Фейгін також висловив думку, що Павло Гриб може з'явиться в будівлі Управління ФСБ по Краснодарському краю. «Такі випадки вже були. Потім чоловік виникав у Росії і робилася заяву з боку ФСБ, що людина сама перетнула кордон. Сама, добровільно приїхала на територію Росії і сама здалася російській владі, бо дізналася, що знаходиться в розшуку», – говорить він .

«Схема, яка буде застосована для пояснення того, як цей хлопець, якщо все ж опиниться на території Росії, буде подібною. Вона буде абсурдною за змістом і такою ж абсурдною за формою. Зроблять заяву, що він сам перетнув кордон. Будуть все говорити, що це нелогічно, що повірити в це неможливо, бо потреби самому їхати здаватися в нього ніякої не було - нікого це хвилювати в Росії не буде», – вважає адвокат.

Щодо причин, чому ФСБ вибрала Павла Гриба, то російський адвокат не виключає, що, можливо, справа в російському солдаті Агеєві, якого взяли в полон на Донбасі.

Фейгін не виключає, що ФСБ зараз «хапає всіх, до кого може дотягнутися, щоб зібрати хорошу кількість для обміну».

28 серпня колишній український офіцер Ігор Гриб на своїй сторінці в Facebook написав про зникнення в Білорусі свого 19-річного сина Павла, що відправився в сусідню країну ще 24 серпня.

Гриб вважає, що сина могли виманити і затримати російські спецслужби.

Україна направила Білорусі ноту протесту через викрадення сина прикордонника.

Зниклого в Білорусі сина українського військового серед затриманих не знайшли.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: