ЗНО-2017: названо найпопулярніший предмет

ЗНО-2017: названо найпопулярніший предмет

Математика не стала найпопулярнішим предметом

Велика частина абітурієнтів для складання іспиту вибрали історію, а не математику. Таких висновків дійшли експерти Українського центру оцінювання якості освіти, проаналізувавши результати ЗНО-2017.

В 2017 році більшість випускників вирішили складати іспит з історії України (72%), менше вибрали математику (40,4%). Серед них були й такі, хто вибрав і історію, і математику.

Як відомо, шкільні випускні іспити (державна підсумкова атестація), тепер проходять у формі ЗНО. В обов'язковому порядку випускники здають іспит з української мови та літератури, другий іспит ─ математика або історія і третій – за вибором випускника.

Завдання шкільного випускного іспиту є частиною загального тесту ЗНО. Тому, вибираючи предмет для державної підсумкової атестації випускники, як правило, орієнтуються на те, які предмети будуть їм потрібні при вступі. Як відомо, сертифікат ЗНО з історії потрібен при вступі на спеціальності, пов'язані з суспільними і гуманітарними науками, а математика – на спеціальності, пов'язані з технологіями, економікою, інженерією, соціологією.

Як повідомлялось, названо області, де учні показали найкращі результати на ЗНО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: