«Золото Януковича»: у Швейцарії підтвердили наявність такої справи

«Золото Януковича»: у Швейцарії підтвердили наявність такої справи

У Швейцарії кримінальні провадження, як правило, конфіденційні, тому там не розкривають деталей справи про золото режиму Януковича

Генеральна прокуратура Швейцарії прокоментувала заяви генерального прокурора України Юрія Луценка щодо виявленої банківської комірки із «великою кількістю золота».

У вівторок, 5 вересня, швейцарські правоохоронці відповіли на прохання DW підтвердити цю інформацію.

«Як відповідальний орган влади Швейцарії, генеральна прокуратура знайома з цим питанням, але зараз не може надати більше деталей», - ідеться у отриманому DW коментарі.

«У Швейцарії кримінальні провадження, як правило, конфіденційні. Загалом ми зв'язані таємницею слідства та службовою таємницею», - пояснили там причини відмови від надання подробиць.

Раніше у Генпрокуратурі України заявили, що за кордоном було заарештовано більш ніж півтонни золота, вкраденого і вивезеного з України оточенням екс-президента України Віктора Януковича.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що також не може назвати власника комірки з золотом через таємницю слідства, утім, зазначив, що йдеться про особу, «близьку до так званої «сім'ї» Януковича».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: