Зонд «Скіапареллі» на Марсі не виходить на зв’язок із Землею

Зонд «Скіапареллі» на Марсі не виходить на зв’язок із Землею

Зонд Скіапареллі, Марс

Із модулем, який відправили на Марс, щось сталося вже після розкриття парашутів

Позаштатна ситуація з модулем Schiaparelli («Скіапареллі») місії «ЕкзоМарс 2016» відбулася після розкриття парашутів, повідомив керівник місії «ЕкзоМарс 2016» Андреа Аккамаццо.

«У нас є підтвердження, що модуль увійшов в атмосферу планети, його парашут розкрився, але нам поки що невідомо, що сталося в останні секунди перед його посадкою», - повідомив Андреа Аккамаццо.

За його словами, дані з датчиків, встановлених на «Скіапареллі», були отримані, й ця інформація наразі обробляється, результати будуть отримані протягом найближчих кількох днів.

Раніше Європейське космічне агентство (ЄКА) повідомило, що від модуля Schiaparelli, що приземлився на Марсі, надходить сигнал, але відсутні дані телеметрії.

До цього ЄКА повідомило про приземлення десантного модуля Schiaparelli місії «ЕкзоМарс 2016» на поверхню Червоної планети.

Модуль увійшов в атмосферу Марса на висоті близько 122,5 км зі швидкістю близько 21 000 км/год. Парашут розкрився на висоті близько 11 км на швидкості близько 1650 км/год.

Нагадаємо, вчора космічний апарат «Скіапареллі» сів на Марсі. Повідомлялося, що зонд успішно сів на поверхню Марсу. І від нього йшов відмінний сигнал.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: