Зростання світової економіки є моментом можливостей для України, – МВФ

Зростання світової економіки є моментом можливостей для України, – МВФ

В МВФ зазначили, що Україна демонструє відмінні результати у вирішенні першочергових економічних та соціальних питань


Уряд послідовно реалізує програму реформ, які спрямовані на забезпечення стабілізації ситуації в Україні і зростання економіки.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з першим заступником керуючого директора Міжнародного валютного фонду Девідом Ліптоном, повідомляє Урядовий портал.

«Уряд високо цінує співпрацю з Фондом та його внесок у проведення реформ в Україні. Ми налаштовані на подальше виконання нашої спільної з МВФ програми, яка є надзвичайно важливою для України. Реформи, які ми робимо, потрібні Україні, а не МВФ», – сказав Гройсман.

Глава уряду також поінформував співрозмовника про стан справ з реалізацією освітньої, пенсійної, медичної реформ та реформи управління підприємствами державної власності, а також про підготовку проекту держбюджету на наступний рік.

«Щодо бюджету 2018 року, то цієї п’ятниці ми представимо ключові позиції документа, які збігаються з показниками раніше ухваленої Бюджетної резолюції», – підкреслив він.

У свою чергу Девід Ліптон наголосив, що, на його думку, Україна демонструє відмінні результати у вирішенні першочергових економічних та соціальних питань. За його словами, те, що уряду вдалось забезпечити впродовж останнього року стабілізацію ситуації, створює хороші передумови для того, щоб перейти до більш динамічного економічного зростання.

«Світова економіка зараз зростає. І зараз це момент можливостей для України, які можна й треба використати», – сказав представник МВФ.

За результатами переговорів сторони домовилися продовжити взаємодію для визначення наступних кроків з фінансової підтримки реформ в Україні з боку МВФ. 

Нагадаємо, сьогодні президент України Петро Порошенко під час зустрічі з Першим заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном обговорив перспективи надання Україні чергового траншу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: