Зустріч у «нормандському форматі» відбудеться, коли буде готовий Путін - Олланд

Зустріч у «нормандському форматі» відбудеться, коли буде готовий Путін - Олланд

Олланд бачить прогрес у виконанні Мінських угод

Президент Франції Франсуа Олланд заявив про підготовку нової зустрічі у «нормандському форматі» для виконання подальших етапів мінського процесу, якщо буде готовий президент Росії Володимир Путін. Про це він сказав за підсумками зустрічі з президентом України Петром Порошенком.
«Мінські угоди були саме тими угодами, які дозволили дати певні рамки, і ми змогли стримати великі бойові втрати, на які ми вийшли 6 червня 2014 року. У розвитку цього формату ми виробили і нові пакетні угоди, які дали чималий прогрес, зокрема останнім часом ми бачили звільнення заручників», - зазначив президент Франції.
З його слів, значні зрушення помітно і в плані безпеки, «хоча не виконані всі умови і етапи цього процесу, зокрема виборче законодавство та проведення виборів на сході України, звільнення всіх заручників і гарантії того, що кордон знову контролюється».
«Тобто повний пакет мінських угод має бути виконано. Якщо буде готовий президент Путін, ми готуємо нову зустрічі нормандського формату для виконання подальших етапів мінського процесу», - сказав Олланд.
Джерело: УНН

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: