Зустріч Волкера і Суркова тривала близько трьох годин

Зустріч Волкера і Суркова тривала близько трьох годин

Про підсумки зустрічі Волкера і Суркова наразі невідомо

Спеціальний представник США по Україні Курт Волкер 21 серпня в Мінську провів зустріч із помічником президента Росії Владиславом Сурковим. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Білорусі Дмитро Мирончик.

За його словами, зустріч, яка відбувалася за зачиненими дверима, почалася близько 14:00, а завершилася після 17:00. Про її підсумки наразі невідомо.

Сторони обговорили шляхи врегулювання конфлікту на Донбасі.

Спілкування із пресою у Курта Волкера на 21 серпня не було заплановано. У посольстві США у Мінську Радіо Свобода повідомили, що його брифінг для преси відбудеться 22 серпня у Вільнюсі, куди Волкер відбуває після Мінська для переговорів з урядом Литви щодо врегулювання українського питання, зокрема припинення бойових дій на Донбасі.

Очікується, що спецпредставник США там розповість і про свої переговори з Владиславом Сурковим.

23 серпня Волкер поїде до Києва, де приєднається до міністра оборони США Джеймса Маттіса на зустрічах із представниками влади України для обговорення «наступних кроків у дипломатичних переговорах із відновлення суверенітету і територіальної цілісності України».

Останніми тижнями адміністрація президента США Дональда Трампа, за повідомленнями, розглядає можливість змінити дотеперішню позицію щодо надання Україні оборонних озброєнь летальної дії. Пентагон і Державний департамент виступили за такий крок. Але наразі ще зберігається становище від часів адміністрації попереднього президента Барака Обами, який виступив проти такого надання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: