Звільнений з російського полону Солошенко їде на лікування до Німеччини

Звільнений з російського полону Солошенко їде на лікування до Німеччини
Геннадій Афанасьєв проводжає Юрія Солошенка на лікування до Німеччини

У 73-річного Юрія Солошенка діагностували рак після російського полону

73-річний Юрій Солошенко, який після тривалого полону в російській в’язниці повернувся в Україну 14 червня цього року разом з іншим політв’язнем – Генадієм Афанасьєвим – вирушив на лікування до Німеччини. Про це написав у своєму ФейсбукГеннадій Афанасьєв.

«Проводжаємо Ю.Д.Солошенко до Німеччини на лікування раку. Він повний стійкойсті та мужності, майже оговтався після ув'язнення», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, незаконно засуджені в Росії громадяни України Юрій Солошенко та Геннадій Афанасьєв після тривалих переговорів з російською стороною та обміну українців на російських шпигунів повернулись на Батьківщину 14 червня і відразу вилетіли з Москви до України.

Нагадаємо, Афанасьєва було засуджено в Росії до семи років ув'язнення в колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі, 73-річного Солошенка - до шести років за звинуваченням у спробах придбати вироби для відновлення засобів ППО в Україні. Десятого червня голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив про підготовчу роботу для обміну засуджених у РФ Солошенка й Афанасьєва.

Після повернення до України Афанасьєв і Солошенко пройшли у клініці ДУСі обстеження та лікування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: