Звинувачення Сущенка в шпигунстві: МЗС України висловило протест

Звинувачення Сущенка в шпигунстві: МЗС України висловило протест
Роман Сущенко

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії негайно звільнити Сущенка та всіх інших українських політичних в’язнів

Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв’язку з оголошенням ФСБ РФ офіційного обвинувачення журналісту, власному кореспонденту національного інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Роману Сущенку. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

«Безпідставне затримання та надумане, необгрунтоване звинувачення українського журналіста у шпигунстві є черговим підтвердженням політики РФ щодо посилення тиску на Україну та незаконного переслідування громадян України», - йдеться в коментарі відомства.

«Свідоме ігнорування закликів української сторони негайно допустити до Романа Сущенка українського консула є продовженням цілеспрямованої політики Кремля щодо цинічного використання громадян України у політичних цілях та порушення прав людини», - зазначає МЗС.

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії негайно звільнити Сущенка та всіх інших утримуваних нею політичних в’язнів - громадян України.

Також МЗС закликає міжнародне співтовариство посилити тиск на Росію з метою якнайшвидшого припинення порушень прав людини та переслідувань незалежних журналістів.

Нагадаємо, Сущенку в РФ сьогодні пред'явили офіційне звинувачення в шпигунстві.

2 жовтня громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у шпигунстві і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці. Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції з 2010-го, спланованою провокацією.

Прес-секретар Путіна назвав затримання українського журналіста в Москві «звичайною роботою спецслужб».

Українського консула не пускають на зустріч з Романом Сущенком.

МЗС викликало для пояснень російського консула в Україні,оскільки порушується законне право на захист українських громадян. Але консул РФ не з’явився на виклик Міністерства закордонних справ України.

7 жовтня президент Петро Порошенко повідомив, що українські дипломати добилися доступу до Сущенка.

Читайте матеріал «Главкома» «Справа Сущенка»: навіщо Кремлю новий заручник?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: