Одеські поліцейські привітали з днем народження лабрадора Васю, який брав участь в АТО

Одеські поліцейські привітали з днем народження лабрадора Васю, який брав участь в АТО

День народження відсвіткував одеський пес, який шукає вибухівку та рятує життя людей

Сьогодні відзначає свій десятий день народження поліцейський лабрадор Варяг фон Бріксес Берг, який майже все своє життя - вісім років - служить в кінологічному центрі Головного управління Національної поліції Одеської області.

«Тисячі викликів, сотні знайдених злочинців, кілограми виявленої вибухівки. А головне досягнення - десятки врятованих життів. Спасибі тобі за службу і за дружбу », - написав у соцмережі начальник облуправління поліції генерал Дмитро Головін.

Вася, як називають пса поліцейські, разом зі своїм наставником, капітаном поліції Оленою Чернілевською провів кілька ротацій в зоні антитерористичної операції. Він працював в складі зведеної кінологічної групи, шукав вибухівку і терористів.

У Васі є подружка на ім'я Єва. Сьогодні лабрадор отримав смачні подарунки від начальства і товаришів по службі.

Всього кінологічний центр ГУПН налічує 60 собак. В середньому за день у них 5-6 виїздів. Майже всі двоногі і чотириногі співробітники мають досвід роботи в зоні АТО.

За 9 місяців цього року центр здійснив +1029 виїздів, з них 97 - за сигналами про мінування. Знайдено 1500 кілограмів наркотичних речовин, 409 раз хвостаті помічники допомогли встановити.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: