В Одесі поховали працівницю СІЗО Олену Порошенко. Активісти пікетували ізолятор

В Одесі поховали працівницю СІЗО Олену Порошенко. Активісти пікетували ізолятор

У СІЗО запевняють, що нікого не били - одесити обурені. Вони закликають звернути увагу на жорстокість працівників пенітенціарної служби

Провести в останню путь Олену Порошенко зібралися родичі, колеги та сусіди. Жінка півтора року пропрацювала інспектором в одеському СІЗО. Вбив її рецидивіст, який відбував покарання за вбивство та зґвалтування, а в ізоляторі працював у господарчому блоці.

Ув’язнений працював у свинарнику. Туди він заманив жінку, потім вбив її та розчленував. Його затримали майже відразу. Після злочину у СІЗО розпочалися обшуки. Під час них нібито сильно побили кількох ув'язнених. Принаймні, про це кажуть правозахисники, які організували акцію протесту під стінами ізолятора.

«Над безправними людьми знущаються, а ті, хто вбив і створив умови, щоб у в'язниці вбивали – для них немає ніяких наслідків», - обурюється протестувальник Олександр.

Співробітники прокуратури разом із правозахисниками провели перевірку в установі та підтвердили факт побиття арештантів.

«У ході перевірки було виявлено факти нелюдського, жорстокого поводження з утриманими у СІЗО. Самі бачите з фотографій, які були опубліковані, там тілесні ушкодження видно», – зазначає речник прокуратури Одеської області Інна Верба.

«Це не одна особа, не дві. Це більше десяти осіб, які вже зафіксовані, з якими працював судмедексперт», - розповів представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в Одеській області Анатолій Пазичук.

Натомість у СІЗО запевняють, що нікого не били, а обшуки з вбивством не пов'язують.

«Я жодної заяви від засуджених або підслідних не бачив з приводу нанесення тілесних ушкоджень саме співробітниками установи. Будуть заяви - ми по кожному будемо приймати процесуально законні рішення», - коментує ситуацію заступник начальника управління виконавчої служби Південного регіону Сергій Напрасніков.

Попри це, прокуратура вже порушила кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень працівниками СІЗО. 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: