Картина від Сущенка та запрошення відвідати Донбас. Як Порошенко до Франції їздив

Картина від Сущенка та запрошення відвідати Донбас. Як Порошенко до Франції їздив

Президент України запросив французьких сенаторів відвідати найближчим часом Україну та ознайомитися із ситуацією, що склалася на Донбасі

У рамках візиту до Франції президент Петро Порошенко провів зустріч президентом цієї країни Еммануелем Макроном та з Головою Сенату Франції Жераром Ларше.

Зокрема, левову частину часу під час сьогоднішніх переговорів президентів України та Франції було присвячено ситуації на сході нашої держави, протидії російській агресії проти суверенної і незалежної України і ситуації в Криму. Про це глава держави повідомив на спільній зустрічі з представниками ЗМІ, яка відбулася по завершенні зустрічі лідерів двох країн.

«Можу наголосити, що ми дуже ретельно обговорили всі обставини, визначили тактику наших дій на подальші декілька тижнів. Ми домовилися про те, щоб провести консультації і узгодити позицію для того, щоб підвищити ефективність можливої зустрічі у «нормандському форматі», - повідомив Петро Порошенко.

Також він передав своєму французькому колезі Еммануелю Макрону картину, написану журналістом Романом Сущенком, якого незаконно утримують в російській тюрмі.

Також на спільній зустрічі з представниками ЗМІ Макрон назвав строки зустрічі лідерів «нормандського формату». Він повідомив, що зустріч лідерів України, Франції, Німеччини та РФ відбудеться наприкінці червня - початку липня поточного року.

«Стосовно дати (зустрічі. – Ред.), її обговорюють. Це буде десь між кінцем червня - початком липня», - сказав Макрон.

Президент України Петро Порошенко у рамках візиту до Франції таокж провів зустріч із головою Сенату Жераром Ларше.

«Голова Сенату висловив підтримку продовження санкцій проти РФ. Президент України запросив французьких сенаторів відвідати найближчим часом Україну та ознайомитися із ситуацією, що склалася на Донбасі. Разом з тим глава держави наголосив на неприпустимості несанкціонованих поїздок французьких депутатів місцевого рівня на території окупованого Донбасу та Криму. Петро Порошенко запросив голову Сенату Франції відвідати Україну з візитом у зручний час», - йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон під час зустрічі  з Петром Порошенком заявив, що всі знають, що саме Росія розв'язала війну в Україні і є агресором.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: