Нагородження військових та медиків. Як Порошенко з робочою поїздкою Донеччину відвідував

Нагородження військових та медиків. Як Порошенко з робочою поїздкою Донеччину відвідував

«Держава разом з волонтерами взялася до справи. Ми створили сучасну інфраструктуру військової медицини і зараз ми на марші, щоб адаптувати її військову медицину України повністю під стандарти НАТО»

Під час робочої поїздки в Донецьку область Президент Петро Порошенко, зокрема, нагородив за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку українських воїнів, які захищають свободу та територіальну цілісність України від російських терористів на сході нашої держави.

Також глава держави вручив нагороди 21 військовому медику.

Із рук глави держави орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня отримав майор медичної служби Василь Березнюк. Військовий медик із 2014 року з перервами виконує службові (бойові) завдання в районі проведення антитерористичної операції. Завдяки його вмілій організації, розумній ініціативі, взаємодії з представниками інших силових структур та медичних підрозділів надання медичної допомоги пораненим, травмованим та хворим здійснювалось завжди вчасно та повною мірою. Зокрема, 13 січня 2015 року після обстрілу автобуса поблизу Волновахи Донецької області Василь Березнюк брав участь у евакуації та надавав медичну допомогу пораненим мирним жителям.

Окремо під час робочої поїздки до Донецької області Петро Порошенко наголосив, що за останні три роки реформування та шлях перетворення на краще пройшла не лише українська армія, а й українська військова медицина. На момент початку бойових дій Росії проти України незабезпеченими була не лише армія, а й медики на полі бою, у військовослужбовців не було навіть аптечок, не кажучи про броньований транспорт для вивезення поранених та медичну авіацію, спеціальну техніку, нагадав глава держави.

«На сьогодні забезпеченість особового складу індивідуальними медичним аптечками наблизилася до 100 відсотків, кожен воїн нарешті має таку. Але хочу вас запевнити – забезпечення аптечками – то було найпростіше», - зазначив президент під час виступу у Покровську Донецької області.

«Та держава разом з волонтерами взялася до справи. Ми створили сучасну інфраструктуру військової медицини і зараз ми на марші для того, щоб адаптувати її військову медицину України повністю під стандарти НАТО. Зараз перша допомога надається на полі бою протягом так званої «золотої десятихвилинки». Це 10 хвилин, коли оперативність цінується набагато вище за золото. І, на щастя, евакуація поранених здійснюється новітнім адаптованим санітарним транспортом», - наголосив Петро Порошенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: