Перша леді Франції Бріжит Макрон не на жарт розізлила французів

Перша леді Франції Бріжит Макрон не на жарт розізлила французів

Голова громадської організації «Національне рівність» Тьєррі Поль Валетт на сайті Change.org створив петицію проти першої леді Франції Бріжит Макрон

Всьому виною - особливий статус, яким можуть наділити дружину новоспеченого французького президента. У Національній асамблеї країни знаходиться законопроект, який повинен затвердити офіційний статус Бріжит. Якщо він буде схвалений, то дружина Еммануеля Макрона буде отримувати офіційну грошову компенсацію з державної скарбниці.

За два тижні петиція зібрала понад 170 тис. підписів невдоволених громадян. Вони обурені тим, що під час передвиборної гонки нинішній президент обіцяв, що перша леді займатиметься тільки громадською діяльністю на безоплатній основі.

Опір громадян пов'язано ще і з тим, що в епоху економічної кризи фінансування першої леді за рахунок скарбниці - недозволена розкіш. Більш того, Еммануель Макрон планує знизити підтримку для студентів, а також змінити систему оподаткування.

«Не існує жодної причини, з якої дружина глави держави могла б отримувати гроші з державних коштів. Ми не можемо схвалити цю ініціативу», - так відзначається в тексті петиції.

Якщо рішення буде схвалено Національними зборами, це сильно позначиться на президенті Франції. Стверджують, що за останній місяць у 10 % тих, хто голосував зникла довіра до лідера країни. Якщо раніше його підтримувало 64 % виборців, то тепер - 54. Громадянам не подобається той політико-економічний вектор, за яким збирається рухається Макрон.

«Емманюель Макрон платить за свою недосвідченість і трохи страждає від раптової високої відповідальності, яка звалилася на його плечі», - пояснює представник консервативної партії «Республіканці» Даніель Фаскель.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: