«Перший дзвоник» у військовій Академії. Фоторепортаж з плацу

«Перший дзвоник» у військовій Академії. Фоторепортаж з плацу

В рамках робочої поїздки на Львівщину міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак 1 вересня оглянув Національну Академію сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

Тут відзначили День знань та урочисто розпочали новий навчальний рік.

Перебуваючи у стінах Національної академії сухопутних військ, Міністр оборони України, інші представники оборонного відомства та командування ЗС України відвідали оновлену курсантську їдальню, де з сьогоднішнього дня стартувала принципово нова, суттєво вдосконалена система харчування особового складу. Високоповажні гості на власні очі побачили можливості нового кухонного устаткування, сформованого алгоритму приготування їжі, подачі її безпосередньо на курсантські стіл. Міністр разом з курсантами спробував «ліпити» вареники на спеціальному обладнанні-роботі. Щоденно тут виготовляють понад 16 тисяч (!!!) вареників для курсантської їдальні. Генерал армії Степан Полторак оглянув м’ясний цех та допоміг працівницям їдальні нарізати м'ясо на шкварки для вареників…

Привітати майбутніх офіцерів та їхніх наставників із початком нового навчального року до видового військового вишу завітали Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, заступник Міністра оборони генерал-майор Олег Шевчук, командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Попко, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, міський голова Львова Андрій Садовий, директор департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України генерал-майор Микола Садовський, керівники силових відомств на Львівщині, представники громадськості та духовенства.

Після урочистого підняття Державного Прапора України та Прапора Сухопутних військ ЗС України Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак наголосив на тому, що Національна академія сухопутних військ є гордістю міста Лева, гордістю України і великою надією Сухопутних військ. Також він звернув увагу на те, що курсантські лави значно подорослішали, адже в строю сьогодні стоять не лише вчорашні школярі, але й досвідчені воїни — учасники АТО. Звертаючись до курсантів, Міністр оборони України підкреслив, що для сьогоднішніх вихованців начального закладу головним, власне, є навчання.

Користуючись нагодою, генерал армії України Степан Полторак нагородив кращих офіцерів, працівників та курсантів вишу відомчими відзнаками та цінними подарунками.

Після цього Міністр оборони України урочисто передав символічний ключ до знань та залікову книжку курсанта Національної академії сухопутних військ першокурсникам Сергію Бабичу, Михайлу Сможанику, Владиславі Корнійчук та Олександру Кушніру.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: