Притулок для відмедів біля Львова. Неймовірні фото кошлатих хижаків

Притулок для відмедів біля Львова. Неймовірні фото кошлатих хижаків
Притулок для відмедів під Львовом
Фото: Євген Кравс, Facebook

У селі Домажир, що в 15-ти кілометрів на захід від Львова, 12 жовтня урочисто відкрили Перший в Україні ведмежий притулок.

Наразі тут у просторих вольєрах тимчасово розмістилися вже шість клишоногих. В найближчих планах розширення «популяції» до 23 штук. Переважно це ведмеді, що народилися в неволі та знаходяться у «нелюдських» умовах у різноманітних приватних зоопарках, ресторанах та пересувних цирках. З часом, коли звірі адаптуються, їх переведуть на волю у великий надійно (за новітніми технологіями) огороджений простір.

На урочистому відкритті притулку учні з сусіднього села підготували для гостей патріотичну концертну програму. Від організаторів вони отримали в подарунок солодощі-лизаки в формі ведмежої лапи та стали першими екскурсантами закладу… Наразі на території притулку завершуються будівельні роботи, додатково висаджуються дерева.

Екскурсії для організованих груп поки що безкоштовні, проте, з часом планують встановити символічну плату за відвідування. Гості на відкритті мали можливість ознайомитися з фотовиставкою, яка «розповідає» про будівництво притулку.

Опікуватимуться ведмежим притулком зоозахисники та волонтери з міжнародної організації «Four Paws», головний офіс якої знаходиться у Відні. З 1988 року ця організація рятує ведмедів по усьому світі, а останнім часом вона активно працює і в Україні. «…Жодного притулку не вистачить, доки люди не зрозуміють, що ведмідь – не іграшка», кажуть зоозахисники.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: