У США набирає популярності йога з козами

У США набирає популярності йога з козами

Заняття проводять переважно на тваринних фермах

Останнім часом у США стали надзвичайно популярними заняття йогою разом з козами.

Нові форми тренувань, що об'єднують молодь і людей старшого віку, відбуваються на фермах та у студіях у всій країні. До них долучають нігерійських карликових кіз – представників мініатюрної породи із Західної Африки.  

Данет МакРейнольдс, родина якої тримає кіз, стверджує, що «вони приносять велике щастя». «Всі тварини є свого роду терапевтами, але у козах є щось більше, щось неймовірне», – запевняє жінка.

За словами інструктора з йоги Меридит Лани, досвід взаємодії з козами подібний до гри з домашніми улюбленцями. Це допомагає зняти стрес і покращити самопочуття, адже звук козячого мекання стає фоновим шумом, а верткі тваринки, не боячись людей, застрибують їм на спини, жують їхнє волосся чи бороду і облизують обличчя.

Для відвідувачів йоги це чудовий шанс відчути «заклик природи». Навіть попри те, що спершу дехто боявся тварин через несподівані витівки, пізніше вони починали звикали до присутності «братів наших менших». За словами Адонни Ебрахімі, «коли ви відчуваєте тепло, яким ділиться тваринка, коли ви лежите на соломі поміж деревами, а над вами світить сонце, – ви отримуєте спокій та умиротворення».

Відвідувачка занять Джуді Волтерс, яка залучила до них також свого чоловіка та друзів, зауважила, що: «Це був чистий викид напруги та розчарування. Просто неможливо бути сумним, коли довкола вас купа дурненьких кіз, котрі вилазять на все, що лише бачать».

До того ж, за її словами, це чудовий спосіб забути про буденні справи і хоча б годину не думати «про свою роботу у Вашингтоні». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: