Як археологи встановлюють справжність Гробу Господнього в Єрусалимі. Фотогалерея

Як археологи встановлюють справжність Гробу Господнього в Єрусалимі. Фотогалерея

Вченим знадобиться кілька місяців, щоб вивчити всі дані, які їм вдалося отримати за час роботи на місці святині

Археологи, що займаються дослідженням святині храму Гробу Господнього в Єрусалимі, ймовірно, встановили, що гробниця є тією ж самою, яку в IV столітті виявив римський імператор Костянтин. Про це пише видання The Mirror з посиланням на одного з учених.

В кінці жовтня вчені зняли з похоронного ложа Христа мармурову плиту, виявивши під нею ще одну, на якій був висічений хрест. Як припустили експерти, сама плита була встановлена під час походів хрестоносців. Тоді ж археологи з'ясували, що саме ложе збереглося неушкодженим.

Як цитує The Mirror археолога з National Geographic Фредріка Хіберта, знайдена друга плита може бути «явним доказом того, що місце, куди зараз приїжджають паломники, є саме тією гробницею, яку в IV столітті виявив римський імператор Костянтин і якій поклонялися хрестоносці».

«Це неймовірно», - додав Хіберт.

Однак і сам фахівець відзначає, що команді вчених будуть потрібні місяці, щоб обробити і вивчити всі дані, які їм вдалося зібрати на місці святині. «Найчастіше в археології момент еврики не стається безпосередньо на місці проведення робіт», - сказав Хіберт.

Крім того, за словами археолога, без кісток і будь-яких артефактів вчені ніколи не зможуть з упевненістю сказати, що це саме гробниця Христа.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: