Британський бізнесмен Роберт Стівенсон-Падрон: За Brexit голосували ті, кому подобаються Путін і Трамп

Британський бізнесмен Роберт Стівенсон-Падрон: За Brexit голосували ті, кому подобаються Путін і Трамп

«Результати референдуму – це погана новина для всіх бізнесменів по всьому світу»

Вихід Великобританії з Євросоюзу став перемогою популістів, вважає Роберт Стівенсон-Падрон

Новина про Brexit відразу ж обвалила курс британського фунта до долара США на 11 центів. Європейські біржі також відреагували «землетрусом» - наприклад, німецький біржовий індекс DAX упав на тисячу пунктів – такого не траплялось із сумнозвісного 2008-го року, коли розпочалася глобальна фінансова криза.

У самій Британії під загрозою опинився майже мільйон робочих місць. Фахівці-економісти прогнозують величезні втрати для економічної та фінансової системи Об'єднаного королівства. Саме тому освічене і економічно активне населення голосувало проти виходу з ЄС. А британський бізнес навіть в останню хвилину почав лобіювати ідею європейської єдності, але сталося це запізно…

Про те, які наслідки виходу Великобританії з Євросоюзу відчують на собі підприємці Туманного Альбіону, «Главкому» розповів британський бізнесмен Роберт Стівенсон-Падрон, голова Penrose Care (компанія займається медичним бізнесом на послугами з соціальної допомоги).

2_102_10

Який вплине Brexit зокрема на ваш бізнес?

Penrose Care займається охороною здоров’я та соціальною допомогою. У ці два сектори вкрай складно залучити кадри. Вільна міграція з Євросоюзу допомагає полегшити ситуацію. Вона не повністю вирішує проблему, однак її відсутність може спричинити безлад.

Ми переконуємо наших працівників з різних країн Євросоюзу, що зробимо все можливе, аби вони залишились у Великобританії, навіть у випадку, якщо буде прийнято рішення про вихід з ЄС. Мої колеги у системі охорони здоров*я стверджують, що кажуть те саме своїм співробітникам з Європи.

Чому ж більшість британців проголосували з вихід з Євросоюзу?

Є кілька причин. 1) Протестне голосування у намаганні вирішити свої поточні проблеми. Чи будуть їхні проблеми вирішені завдяки виходу з ЄС, а я не думаю, що так станеться, покаже час. 2) Популістська риторика – ви бачили жахливий плакат Найджела Фараджа та його Партії незалежності Об’єднаного Королівства щодо мігрантів? 

3_093_09

На плакаті зображений натовп мігрантів та заклик припинити це шляхом виходу з ЄС

3) Погане розуміння того, чим насправді є Євросоюз. Я думаю, що в основному це пов'язано з нездатністю керівництва держави до роз’яснювальної роботи, а також через велику кількість дезінформації з боку прибічників виходу з ЄС.

Як на мене, Brexit став перемогою популістів. Вчора в Лондоні я агітував за те, щоб Британія залишилась у складі ЄС. Я люб’язно поспілкувався з прихильником виходу з ЄС. І от що він мені сказав: 1) йому подобається Трамп 2) йому подобається Путін 3) він підтримує Фараджа та 4) він є членом Партії незалежності Об’єднаного Королівства. Ідея про вихід з ЄС була продиктована саме популізмом. ЄС помилково оголосили ворогом пересічного британця. Натомість я переконаний, що процвітаючий Євросоюз був би вигідний британцям. Тому рішення про Brexit вважаю сумним та трагічним.

Чи намагався бізнес, для якого наслідки Brexit будуть несприятливими, донести суспільству, що краще Британії не виходити з ЄС?

Бізнес з усіх сил закликав залишитися в ЄС. Тільки на цьому тижні  на користь ЄС висловилися понад тисячу бізнес-лідерів. Я, як бізнес-лідер у сфері соціальної допомоги, активно любіював цю ідею. Фінансова криза в усьому світі сьогодні показує, що результати референдуму – це погана новина для всіх бізнесменів по всьому світу.

Наталка Сокирчук, «Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: