Зарплатна карта України. Де можна заробити найбільше?

Зарплатна карта України. Де можна заробити найбільше?

Заробітні плати в Україні 

За останніх 12 місяців Держстат зафіксував повсюдне зростання зарплат. Задніх пасуть лише підприємства нафтопереробки та коксохімічної галузі

Станом на середину 2016 року середня офіційна заробітна плата в Україні штатного працівника підприємств, установ та організацій становить 5374 грн, що в 3,7 разу вище рівня мінімальної заробітної плати (1450 грн). Такі дані оприлюднила Державна служба статистики України без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, Севастополя та частини окупованих Росією територій, де проводиться антитерористична операція.

Порівняно із червнем розмір номінальної заробітної плати в липні збільшився на 0,7%, а за останніх 12 місяців (відносно липня-2015) – на 22,4%.

Реальна заробітна плата в липні 2016 року порівняно із червнем 2016-го збільшилася на 0,9%, відносно липня-2015 – на 14,8%.

Традиційно найвищі показники демонструють авіаційна галузь (середня зарплата – понад 25 тис. грн), фармацевтика (майже 11 тис.), фінансовий сектор (близько 10 тис.) та сфера телекомунікацій (9 тис.).

Топ-10 найвищих зарплат за галузями

Дані Держстату

Найнижчий рівень офіційної заробітної платні у працівників поштової галузі (менше 3 тис. грн), готельного і ресторанного бізнесу (3,5 тис.), медицини (3,6 тис.), легкої промисловості (3,7 тис.) та освіти (близько 4 тис.).

Топ-10 найнижчих зарплат за галузями

Дані Держстату

Найбільше зростання зарплат за останній рік (з середини 2015-го до середини 2016 року) зафіксовано на підприємствах водного транспорту та на виробництві електронної продукції (майже у півтора разу), держуправлінні і в секторі оборони (понад 36%), в авіації (на третину).

Серед аутсайдерів – нафтопереробка та коксохімічні підприємства, де за рік рівень зарплат скоротився більше ніж на 5%. Найнижчі показники зростання також у підприємств хімпрому – підвищення становило близько 10% за останніх 12 місяців. Тоді як, нагадаємо, загалом по країні рівень зарплат номінально зріс більше ніж на 22%, в реальному вираженні – майже на 15%.

Рівень середньої зарплатні в регіонах України*

(Динаміка* – відсоток, на який змінилася зарплата порівняно з минулим роком)

  • Щоб отримати детальну інформацію, наведіть курсор на карту

Дані Держстату

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: