7-8 тисяч українців приїжджає до Фінляндії на сезонні роботи - посол

Українці приїздять до Фінляндії на сезонні роботи. Зазвичай вони збирають ягоди та гриби на фермерських господарствах. За рік приблизно 8-9 тисяч українців працюють у Фінляндії на таких роботах. Умови роботи виключно легальні. Про це розповів Надзвичайний та Повноважний Посол України у Фінляндії та Республіці Ісландія (за сумісництвом) Андрій Олефіров під час прес-конференції в прес-центрі Главкома.

Кожного року до Фінляндії на сезонні роботи приїздить 8-9 тисяч українців.

«Українці  там працюють у фермерських господарствах, збираючи ягоди та гриби. Це складна робота, тому фінів там практично немає. Але ця робота не є низькооплачуваною, вона є менш оплачуваною, аніж, скажімо, інженери або вчителі. Але перш , ніж приїхати на сезонні роботи, українці повинні звернутися за візою до посольства Фінляндії в Україні», - говорить Олефіров.

Працевлаштування іноземців, у тому числі українців, легальне.

«Підписується договір або контракт між працедавцем і людиною, яка хоче працевлаштуватися. Зазвичай сезонна робота триває  три місяці, але може бути і довше. За два роки на моїй пам’яті до нас в посольство звернулося 2-3 людини, які були незадоволені оплатою своєї праці. В одному випадку ми проведи бесіду з працедавцем, в іншому випадку довелося звертатися до поліції. Без контракту люди не приїжджають працювати. Тому нам, працівникам посольства, дуже просто врегульовувати будь-які питання, що можуть потенційно виникнути. Фінляндія гарно юридично оформлена країна в тому сенсі, що будь-яка діяльність повністю легально внормована в тому числі і тимчасова праця іноземців», - резюмував посол.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: