Чубаров закликав Порошенка акцентувати на Генасамблеї ООН, що Росія не відновлює Меджліс у Криму

Чубаров закликав Порошенка акцентувати на Генасамблеї ООН, що Росія не відновлює Меджліс у Криму
Главком

Згідно рішення Міжнародного суду ООН, яке було оголошене в квітні 2017 року, Росія повинна була відновити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, а також поновити навчання українською мовою. До сих пір Росія нічого не виконала. Президент на Генеральній Асамблеї ООН, що повинна відбутися найближчим часом, мусить озвучити питання ігнорування Росією ухвали Міжнародного Суду ООН. Такий заклик до Адміністрації президента України зробив народний депутат ВРУ 8-го скликання, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час прес-конференції в прес-центрі Главкома.

У виступі президента України має бути сказано про відповідальність Росії за невиконання рішень Міжнародного суду ООН.

«Президент України  під час свого виступу на Генеральній Асамблеї ООН на ступного тижні зобов’язаний перед всією Генеральною Асамблеєю акцентувати увагу на тому, що Росія уникає виконання рішень Міжнародного суду ООН і таким чином вона подалі руйнує систему міжнародного правосуддя, яка сформовані ООН», - говорить Чубаров.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу також повідомив, що було подано до Верховного суду РФ на перегляд рішення щодо заборони, а також  лист до генпрокуратури РФ з вимогою скасування рішення Верховного суду РФ щодо заборони Меджлісу кримськотатарського народу.

« Ми подали до суду на перегляд рішення щодо заборони Меджлісу кримськотатарського народу до Верховного Суду РФ з вимогою відновити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу за новими обставинами. А нові обставини - це рішення міжнародного суду ООН 

Ми ще не отримали відповіді», - продовжує Чубаров.

У той же час Рефат Чубаров, як голова Меджлісу кримськотатарського народу, спрямував листа до Генерального прокурора РФ та МЗС України.

«У ньому  сформовано низку заходів для виконання цього рішення Міжнародного суду. Було спрямовано лист  з вимогою до Генеральної прокуратури Росії виступити з позовом  за відміну рішення Верховного Суду РФ, який підтвердив своє рішення кримського суду шодо заборони Меджлісу, і ми наголосили, що вони зобов’язані за російськими законами спрямувати позов до Верховного Суду з метою скасування свого попереднього рішення. Генпрокурор відповів нам, що вони спрямували наш лист до кримської прокуратури. Вони в такий спосіб тягнуть час. І щось готують для нас. Наприклад, вони можуть піти на створення паралельних структур, які назвуть тими ж словами, терміна й назвами, киї фігурують в рішенні Суду ООН», - резюмував депутат ВРУ.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції

Нагадаємо, що судове засідання в Гаазі відбулося в квітні 2017 року. Суд зобов’язав Росію утриматися від обмежень щодо кримських татар на представництво власних інтересів, включно з поновленням діяльності Меджлісу, а також забезпечити поновлення освіти українською мовою.

26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд окупованого Криму ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова. Члени Меджлісу протягом усієї анексії Криму Росією виступали з проукраїнською позицією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: