Експерт пояснив, чому ОСББізація провалюється

Експерт пояснив, чому ОСББізація провалюється

Процес створення ОСББ йде мляво, зокрема в Києві. До сих пір існує правовий вакуум. Станом на січень 2016 року було створено 14 тисяч 822 ОСББ. Про це повідомив Олександр Сергієнко, директор аналітично-дослідницького центру «Інститут міста», під час прес-конференції в прес-центрі Главкома 16 листопада.

У Києві відбувається найменший рівень створення ОСББ. Переважно створюються в квазіелітних будинках. «Квазіелітні будинки - це будинки, що розташовані в центрі міста. Мешканці створюють ОСББ з надією здавати в оренду підвали та горища, щоб мати кошти, наприклад, на ремонт будинку. Але ж всі підвали вже було давно прибрано до рук сторонніми людьми ще за часів Омельченка», - говорить експерт.

За його словами, станом на січень 2016 року було створено 14 тисяч 822 ОСББ. Їхня кількість з того часу виросла несуттєво. «Окрім того до сих пір не вирішили питання законодавчого характеру. Адже немає ні інструкцій, ні засад як проводити конкурси керуючих компаній. Можна говорити про те, що ті компанії, які було створено до 1 липня 2016 року є законними, а всі, що після цієї дати можна піддавати сумніву щодо їхньої легітимності», - примускає Сергієнко.

Сергієнко наводить приклад, як створюються конфлікти між ОСББ та компаніями, що надають послуги. «Ось є ОСББ на Троєщині, будинок має лічильники тепла, але «Київенерего» не звертає на ці лічильники уваги, бо вони знаходяться під контролем правління ОСББ», - продовжує Сергієнко.

У свою чергу ЖЕКи теж чинять спротив ОСББ, оскільки вони втрачають право господарювати, а ОСББ тепер їх повинно контролювати. 

Дізнатися більше про те, як відбувається ОСББізація можна, переглянувши запис прес-конференції,

а також рекомендуємо інтерв'ю Олександра Сергієнка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: