«ІІІ Фестиваль «АРТ-Плейбек. Разом»

У Києві 26-28 травня 2017 року відбудеться Третій Міжнародний театральний інклюзивний Фестиваль «АРТ-Плейбек. Разом». Про це розказали організатори фестивалю - Наталія Вайнілович, організаторка Міжнародного інклюзивного театрального Фестивалю «АРТ-Плейбек. Разом», акторка та ведуча партисипативного театру; Віктор Сербулов, Генеральний Секретар міжнародної громадської організації YMCA України; Андрій Макаренко, координатор програми "Діалог громадянського суспільства" Регіонального офісу Фонду ім. Ф. Еберта "Діалог Східна Європа".

 Метою Фестивалю є створити умови для безпечного спілкування, діалогу за допомогою театру між різними громадами та спільнотами, в тому числі для тих, у кого не завжди є можливість бути почутими, які за певних обставин відчувають на собі дискримінацію, пригноблення або представляють меншість: люди з інвалідністю, представники ЛГБТІ-спільноти, національні меншини, вимушені переселенці зі Сходу України та Криму, підлітки та інші групи.

Три дні поспіль люди з різним досвідом та способом життя матимуть змогу долучитися до спільного творчого процесу, досліджуючи такі теми: як навчитися сприймати різноманіття та знаходити в ньому поштовх для власного розвитку? які є шляхи до миру? як ми сприймаємо тих, хто відрізняється від нас? Ми будемо досліджувати гендерні стереотипи, розглядати вплив театру на підлітків, тренувати командні навички та увагу, працювати над складними ролями, займатися музичною імпровізацією. Учасники та учасниці матимуть змогу подивитися театральні перформанси, взяти участь у майстер-класах і навіть спробувати себе у якості актора\акторки на сцені.

Основні інструменти роботи на Фестивалі – інтерактивні театральні методики, які успішно зарекомендували себе по всьому світу: плейбек-театр, театр пригноблених та документальний театр. Вони заохочують людей досліджувати власне життя, усвідомлювати власну відповідальність за нього, переосмислювати свої установки, поведінку та в подальшому вносити в життя якісні зміни.

На Фестиваль запрошені висококваліфіковані тренери з України, Ізраїлю, Німеччини, Росії, які є спеціалістами по роботі з різними громадами та соціальними питаннями за допомогою театру. На Фестивалі буде представлено 14 театральних перформансів, а також ромсько-український музичний мікс та авторські вірші жестовою мовою. Також учасники будуть запрошені до обговорення теми «Як розвивати культуру інклюзії за допомогою театру?» і матимуть можливість познайомитись з діяльністю громадських організацій у форматі живої бібліотеки.

Фестиваль може бути цікавим всім людям, які займаються власним розвитком у напрямку творчості, стосунків людина-людина, людина-громада, розширенням світогляду, а також акторам різних напрямків, особливо жанру імпровізації, соціальним активістам, психологам, соціальним працівникам, педагогам, представникам державних органів. Запрошуються всі, хто хоче бути почутим та почути інших.

 Інформаційний партнер Главком

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: