Нідерланди готують «Ні» Асоціації ЄС з Україною. Що буде із Зоною вільної торгівлі?

Нідерланди готують «Ні» Асоціації ЄС з Україною. Що буде із Зоною вільної торгівлі?
Фото з відкритих джерел

В тій частині, що стосується торгівлі угода буде виконуватися з обох сторін і фактично в повному обсязі

1 листопада Нідерланди в парламенті повинні голосувати щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Якщо ратифікація буде зірвана, це не позначиться на роботі Зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, оскільки Зона вільної торгівлі уже працює з 1 січня 2016 року. Про це заявив Валерій Пятницький, радник Прем’єр-міністра України, екс-Урядовий уповноважений з євроінтеграційних питань, під час прес-конференції в прес-центрі Главкома.

 В тій частині, що стосується торгівлі угода буде виконуватися з обох сторін і фактично в повному обсязі.

«На сьогоднішній день ми можемо говорити про певні елементи і нюанси в частині , які стосуються саме компетенції окремих країн, можливо, в якихось політичних аспектах або про те, що говорять Нідерланди – визначити перспективу членства, але це ті нюанси, які не можуть бути внесені або відображені безпосередньо в угоді. Це може бути якась індивідуальна позиція якоїсь окремої країни-члена», - каже Пятницький.

За його словами, сьогодні ми не ведемо переговори про нову угоду чи про зміни до угоди, тобто ми маємо те, що підписали, ратифікували і те, що будемо безумовно виконувати.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції «Нідерланди готують «Ні» Асоціації ЄС з Україною. Що буде із Зоною вільної торгівлі?»за участі радника Прем’єр-міністра України, екс-Урядового уповноваженого з євроінтеграційних питань Валерія Пятницького

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: