В окупованому Криму закривається бізнес - експерти

В окупованому Криму закривається бізнес - експерти

На момент окупації в 2014 році в Криму діяло 15 тисяч малих підприємств.А в січні 2016-го офіційна статистика російських окупаційних структур показує, що на півострові залишилося вже 1016 підприємств. Про це повідомив керівник проекту Free Crimea Тарас Березовець під час прес-конференції в прес-центрі Главкома

 «Частка малого бізнесу в секторі товарів і послуг становила 22,2% від загальної структури економіки. В абсолютних цифрах тоді це становило 4,3 млрд гривень, або, за тодішнім курсом Нацбанку, 1,78 млрд доларів. У першому півріччі 2016 року цю цифру становить 25,8 млрд рублів, або менше 500 млн доларів. Це фактично в чотири рази менше», - розповів Березовець.

За його словами, податкові надходження в бюджет від малого бізнесу в 2011 році склали 1 млрд 600 млн гривень, або 132 млн доларів. А в 2015 році - 1 млрд рублів, або 16 млн доларів.

Після анексії в Криму з'явилися масові оголошення про продаж бізнесу: компаній і фірм.

«Щомісяця на продаж виставляли до 50 об'єктів, велика частина яких належала власникам з материкової України або кримчанам, які виїхали звідти. В середньому ціна становила п'ять мільйонів рублів і була заниженою. Однак продати свій бізнес змогли тільки 15-18% власників», -говорить Березовець.

Згідно інфографіки, підготовленої проектом Free Crimea, загальна кількість підприємств і суб'єктів підприємницької діяльності, зареєстрованих в Криму на момент анексії, становило 125 тисяч, а після анексії воно скоротилося до 24 тисяч.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції  «Ведення бізнесу в окупованому Криму»

Запрошені гості: Тарас Загородній, економіст, керуючий партнер Національної антикризової групи ;  Олеся Яхно-Бєлковська, політолог, журналіст; Тарас Березовець, засновник проекту Free Crimea. Учасники прес-конференції проаналізували та обговорили ситуацію, що склалась з веденням бізнесу на окупованому півострові. А також приватизацію підприємств окупантами та вплив санкцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: