В окупованому Криму зростає кількість звернень щодо порушення прав людини

В окупованому Криму зростає кількість звернень щодо порушення прав людини

У 2015 році відбувся різкий стрибок за кількістю звернень в питанні порушенні прав людини до 4200 заяв. У 2014 їх було 680.

У минулому році відбувся різкий стрибок звернень в питанні порушення прав людини. Їх кількість сягнула 4 200 заяв. Такі звернення адресувалися так званому кримському омбудсмену Людмилі Лубіній. Про це розповів під час прес-конференції засновник проекту Free Crimea Тарас Березовець.

"Частина інформації була надана нашими партнерами з КримSOS, якими з лютого 2014 по осінь 2016 року зафіксовано 269 випадків порушення прав людини в Криму. Зокрема, Тетяна Москалькова, одіозний уповноважений з прав людини в РФ, сказала: «На 80% збільшилася кількість звернень про порушення прав людини в Південному федеральному окрузі, в Криму - на 75%», - наводить цитату Березовець.

За його словами, існує  величезна кількість відмов у фіксуванні подібних порушень. "Наприклад, недавно житель міста Севастополя їхав по місту, і у нього на одязі була українська символіка батальйону «Азов». Він був зупинений кримськими «поліцейськими», які були одягнені в цивільний одяг. Без будь-яких пояснень вони його побили. І російська поліція відмовилася приймати від нього звернення про порушення його прав. Більш того, проти нього порушили справу і оштрафували за використання символіки незаконного військового формування «Азов».

Подібного роду звернення були в основному адресовані кримському «омбудсмену» Людмилі Лубіній, в 2014 році їх кількість склала 680, а 2015 році відбувся різкий стрибок за кількістю цих звернень - до 4200.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції на тему «Крим: життя поза законом» за участі Гаяни Юксель, головний редактор кримськотатарського видання QHA, член Меджлісу кримськотатарського народу; Євгенії Андріюк, експерт з міжнародного та гуманітарного права громадської ініціативи “Крим.SOS”; Тараса Березовеця, засновник проекту Free Crimea

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: